nakon uspješnih projekcija na festivalima

"Hotel Pula" Andreja Korovljeva od četvrtka u kinima

| Autor: Mladen Radić
Ekipa filma "Hotel Pula" na 70. Pulskom filmskom festivalu (Foto PFF)

Ekipa filma "Hotel Pula" na 70. Pulskom filmskom festivalu (Foto PFF)


Igrani dugometražni prvijenac redatelja Andreja Korovljeva i producentice Dijane Cetina Mlađenović "Hotel Pula" nakon rasprodanih festivalskih projekcija od četvrtka počinje svoj život u kinima.

Zagrebačka premijera

Zagrebačka premijera ove filmske drame bit će održana u kinu Kaptol Boutique Cinema, a istoga će dana ovaj igrani film krenuti u kinodistribuciju.

Svjetska premijera filma "Hotel Pula" održana je na nedavno održanom 70. Pulskom filmskom festivalu u rasprodanoj Areni pred više od 5500 tisuća gledatelja. Nakon Pule, i za preostale ovoljetne festivalske projekcije na Braču te u Motovunu i Sarajevu karte su danima unaprijed bile rasprodane.

"Nisam pobornik ustaljene teze da se kod nas radi malo filmova za publiku, da prevladavaju drame i art filmovi koji teško komuniciraju s gledateljem. Mi smo od početka imali jasnu viziju da želimo napraviti film koji će, bez obzira na temu i 'žanr', angažirati i dotaknuti gledatelja, navesti ga na razmišljanje i poslije odjavne špice. Cijelo vrijeme imao sam na umu da nije toliko bitno o čemu je priča koliko način na koji je ispričana. Rasprodane projekcije u Puli, Motovunu i Sarajevu baš kao i iskrene emotivne reakcije gledatelja nakon odgledanog filma pokazale su da smo itekako uspjeli u svom naumu", kazao je Korovljev.

"Zanimljivo je i uzbudljivo pulski film pokazati publici diljem Hrvatske. Nadamo se da će film pobuditi emociju i pijetet u prepoznavanju tako univerzalnih tema kao što su ljubav i (ne)prihvaćanje", najavila je producentica Dijana Cetina Mlađenović distribuciju filma po cijeloj Hrvatskoj.

Emotivna drama

Snimljen prema motivima romana "Pula" Vladimira Stojsavljevića, "Hotel Pula" je emotivna drama čija se priča događa 1995. u Puli. Tamo u Hotelu Pula već neko vrijeme živi 38-godišnji Mahir (Ermin Bravo), izbjeglica iz Bosne, čiji su dani jednolični i prazni, sve dok jedne tople ljetne noći prvi put ne ugleda Unu (Nika Grbelja), mladu Puljanku.

Ostatak glumačke ekipe čine Petra B. Blašković, Nika Ivančić, Maja Izetbegović, Lav Novosel, Pavao Novak, Rok Juričić, Luka Juričić, Romina Vitasović Lučić, Antonio Scarpa, Zoran Đorđević i Tino Trkulja. Direktor fotografije filma je Stanko Herceg, scenarist Ivan Turković Krnjak, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Desanka Janković, majstorica maske Snježana Gorup, montažerka Ivana Fumić, dizajner zvuka Bojan Kondres, a skladatelj Dalibor Grubačević.

Redatelj Andrej Korovljev, nagrađivani autor dokumentarnih filmova te glazbenih i reklamnih spotova, veliki dio svojih djela posvetio je rodnom gradu Puli. Dokumentarni filmovi "Una Storia Polesana" o pulskim marginalcima, "Godine hrđe" o radnicima pulskog brodogradilišta Uljanik i "Tusta" o Branku Črncu Tusti, prerano preminulom frontmenu legendarne pulske punk-rock grupe KUD Idijoti, osvojili su brojne pohvale i publike i kritike. "Hotel Pula" je njegov prvi dugometražni igrani film.

Film je nastao u produkciji pulske produkcijske kuće Kinematograf te producentice Dijane Cetina Mlađenović, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), Hrvatske radiotelevizije (HRT), Turističke zajednice grada Pule, Istarske županije i fonda RE-ACT.

Mladen RADIĆ

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini