NAJNOVIJE

U NEDJELJU NA VERUDELI PRVENSTVO HRVATSKE U CIKLOKROSU

Očekuje se oko 150 natjecatelja u 15 kategorija

(M. MIJOŠEK)

Ove nedjelje na Verudeli će se održati prvenstvo Hrvatske u ciklokrosu 2018. godine. Očekuje se oko 150 natjecatelja iz svih dijelova zemlje, a vozit će se u čak 15 kategorija. Održat će se ukupno šest startova. Prvi je u 10.30 sati (za kategorije U9, 11, U13 - M/Ž), potom slijede ostali, s razmacima od 20 minuta, potom 30 minuta i tako dalje. Najatraktivnija kategorija, Elite U23 (M), starta u 14.40 sati.

Trening na stazi u subotu

- Budući da je član našeg kluba prvak države u ciklokrosu (kategorija U15) za 2017. godinu Ivan Peruško, želja nam je bila dobiti organizaciju državnog ciklokros prvenstva za 2018. godinu, i u tome smo uspjeli. Naši članovi već duže vrijeme rade na oblikovanju staze i možemo reći da je taj dio gotov, rekao je između ostalog predsjednik kluba Ronald Macan.

Istaknuo je da će se utrka održati na Verudeli te da su prema propisima HBS-a pripremili dvije staze - za mlađe i starije kategorije. Veli da je staza jako atraktivna, ne samo za natjecatelje, već i za gledatelje. Potpuno je zatvorena za promet, obilježena trakama i oznakama. Podloga je šljunčana, zemljana, travnata, betonska i asfaltna, a na određenim dijelovima sadrži prirodne, odnosno umjetne prepreke. Dužine je 2,2 kilometra, s visinskom razlikom staze od 50 metara. Staza će biti označena u subotu, 13. siječnja, i na njoj će se moći trenirati na vlastitu odgovornost. Staza naime, u subotu neće biti zatvorena za promet i pješake.

Prijave moguće do petka

Prijave za sudjelovanje na utrci moguće su isključivo putem e-mail adrese (bkcc.axa@gmail.com), i to do petka, 12. siječnja do 20 sati. U prijavi treba biti navedeno ime i prezime natjecatelja, klub, broj licence, UCI kod i kategorija. Natjecatelji bez UCI licence dužni su izraditi jednodnevnu licencu za koju će organizatoru doplatiti iznos od 50 kuna na startninu. Svi nelicencirani natjecatelji moraju uplatiti iznos od 50 kuna na račun kluba (IBAN:HR2924070001100359771) te dostaviti klubu kopiju uplatnice do četvrtka, do 24 sata. Na dan utrke nelicencirani natjecatelji dužni su ispuniti i potpisati zahtjev za izdavanje jednodnevne licence. Svi prijavljeni natjecatelji svoje startne brojeve mogu podignuti na dan utrke od 9 sati na mjestu za prijave pored startno-ciljne linije. Startni brojevi mogu se podizati zaključno do 60 minuta prije starta utrke. Pravo nastupa na utrci, podsjetili su organizatori, imaju svi licencirani natjecatelji za 2018. godinu, te rekreativci s jednodnevnom licencom. Natjecatelji kategorija Veterani, Sport te rekreativci (jednodnevna licenca) trebaju uplatiti kotizaciju od 70 kuna općom uplatnicom ili internet bankarstvom najkasnije do 12. siječnja do 12 sati. Za sve ostale kategorije kotizacije se ne plaća.

Nakon utrke, uslijedit će proglašenje prvaka države u ciklokrosu, a održat će se i podjela medalja za najbolje u kupu Hrvatske za prošlu godinu. (N. SOFTIĆ)