NAJNOVIJE

SPELL TO SELL: NOVITETI MORANE SARAČEVIĆ I MARTINE ČIČKO KARAPETRIĆ

Boudoirke haljinu kreirale uz pomoć superračunala


Sestre Boudoir, Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić, predstavile su novu kolekciju satkanu od ženstvenih komada, slojevitih tekstura, čipkastih aplikacija i neodoljivih impresionističkih printeva, koje modna publika prepoznaje kao jedinstveni rukopis pod imenom Boudoir. Posebno je zanimljiva haljina dizajnirana pomoću IBM Watson programa, superračunala koje kombinira umjetnu inteligenciju i sofisticirani analitički software, a dizajnerice su prve u Hrvatskoj, ali i u regiji, odabrane da isprobaju ovaj inovativni program i uključe ga u dio svog kreativnog procesa.

Sestre Boudoir uspješno balansiraju između umjetničkog izričaja i prepoznatljivog couture potpisa koji je isprepleten s pret-a-porter kolekcijom u službi i nužne potrebe da kreacija dođe do krajnjeg korisnika, iz kojeg i proizlazi pomalo ironičan naziv kolekcije Spell to Sell.

Boudoir Couture kolekcija predstavljena je inspirativnom fotografskom pričom koju je osmislio i snimio Mladen Šarić, a rezultat je spoj umjetničke fotografije i mode. (D. Ba.)