NAJNOVIJE


NA SJEVERU ISTRE DOČEKALI SVETOG NIKOLU I UPALILI BLAGDANSKU RASVJETU

Sveti Nikola slatkišima napunio čizmice malih Buzećana


Dobrano je zahladilo baš kako i priliči prosincu, nedostajale su još samo snježne pahulje za pravi zimski ugođaj no blagdanski duh ipak je sinoć obuzeo sjever Istre gdje su Svetog Nikolu dočekali uz svjetlost feralića i iskrenje prskalica, uz puno balona i papirnatih konfeta, u veselom raspoloženju s bogatim zabavnim programom i malim božićnim sajmom.

Sveti Nikola djeci je dijelio bombone, kolače i lizaljke, a zajedno s malim Buzećanima na prepunom je središnjem gradskom trgu odbrojavanjem upalio blagdansku rasvjetu koja će ukrašavati Buzet punih mjesec dana.

Na pozornici kod hotela Fontana velike i male zabavljali su mališani Dječjeg vrtića "Grdelin" polaznici odgojne skupine "Ribice", pjevači i plesači buzetske Udruge "Mali veliki mikrofon" kao i Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" te pjevači i band buzetske Srednje škole, maskote likova iz poznatih bajki i Disneyevih crtića, klaun Marek, Cile One Man Band s vatrenim čarolijama, Mali puhački orkestar KUD-a "Renato Pernić" Roč, mađioničar Stefano i voditelj programa Alan Poropat ovoga puta u ruhu kraljevića.

Otvoren je i mali božićni sajam na kojemu su domaći proizvođači nudili svoje proizvode, kolače, sireve, med, rakijice, čokolade i druge slatkiše te ručno izrađene božićne ukrase. Mališani su se mogli zabaviti i u Jump&Joy dvorcu, fotografirati sa Svetim Nikolom i veselim maskotama, uživati u prosinačkoj ponudi tople čokolade, čaja, kolačića, fritulica, palačinka i bombona, dok su se roditelji mogli okrijepiti kobasicama u toplom kruhu i kuhanim vinom.

Organizatori prosinačkog sadržaja kojim je i Buzet zakoračio u najljepše doba godine su Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", komunalno poduzeće "Park", Turistička zajednica i Udruga "Mali veliki mikrofon", a pokrovitelj Grad Buzet. Za blagdanski ugođaj, uređenjem pozornice, pobrinula se i Udruga osoba s intelektualnim poteškoćama Istre - Poludnevni boravak Buzet koja je središnji gradski trg na jednu noć pretvorila u veliku bajku na otvorenom. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter