NAJNOVIJE


UGUŠILA DIJETE JASTUKOM

Chiara Pašić zbog ubojstva sina osuđena na 33 godine zatvora


Zbog teškog ubojstva trogodišnjeg sina Denisa Pašića, njegova majka Chiara Pašić (33) iz Pule danas je osuđena na 33 godine zatvora.

Chiara je proglašena krivom jer je 23.05.2017. godine između 19,14 i 20,36 sati u stanu u Akvilejskom prilazu zajedno i prema dogovoru  s maloljetnicom počinila teško ubojstvo. 

Dok je njezin sin Denis Pašić ležao u sobi na krevetu s licem okrenutim prema stropu maloljetnica mu je stavila jastuk na lice dok mu je Chiara pridržavala noge. Kako je dijete još davalo znakove života, Chiara je sjela na jastuk na lice djetea dok mu je maloljetnica pridržavala noge, potom su ona i maloljetnica odnijele tijelo Denisa Pašića na područje bivše vojarne Katarina na Valelungi gdje je Chiara bacila tijelo dječaka u more. Osim zatvoresk kazne Chiari Pašić izrečena je sigurnosna mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana koji može trajati najdulje dvije godine. Sukladno zakonu Chiari Pašić produljen je istražni zatvor.

Maloljetnica je upućena u Odgojni zavod u Požegi, odgojna mjera može trajati najduže tri godine a provjerava se svakih šest mjeseci. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter