NAJNOVIJE

RASPISAN NATJEČAJ ZA ŽUPANIJSKI PROGRAM JAVNIH POTREBA U KULTURI ZA 2018.

Kulturnjacima 2,3 milijuna kuna

Prioritet će imati programi/projekti usklađeni s ciljevima i zadacima Istarske kulturne strategije (Dejan ŠTIFANIĆ)

U ukupno planiranoj vrijednosti od dva milijuna i 315 tisuća kuna, javni natječaj za ovogodišnje financiranje kulturnih projekata/programa udruga i drugih neprofitnih organizacija koji djeluju na području Istarske županije prošlog je tjedna raspisao županijski Odjel za kulturu.

Kriteriji

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu/programu je dvije tisuće kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu/programu je 400 tisuća kuna. Sredstva su planirana u okviru županijskog Programa javnih potreba u kulturi za 2018. godinu.

Rok za podnošenje prijava projekata/programa po ovom natječaju završava 2. veljače.

Od desetak navedenih kriterija u natječaju, prioritet će imati programi/projekti usklađeni s ciljevima i zadacima Istarske kulturne strategije, no ovogodišnji županijski proračun podržat će i one programe koji predstavljaju kulturološki, umjetnički i strukovno vrijedne programe, originalne programe koji potiču razvitak ekološke i duhovne svijesti, one edukacijske naravi, kao i one koji podržavaju stvaralaštvo i afirmaciju mladih autora.

Uz udruge s područja glazbenih, glazbeno scenskih i filmskih djelatnosti, književnosti i izdavaštva, zaštite materijalne kulturne baštine i muzeologije, nematerijalne kulturne baštine, vizualnih umjetnosti, novih medijskih kultura i međunarodne kulturne suradnje, županijski Odjel za kulturu poziva da se na natječaj prijave i udruge i druge organizacije civilnoga društva (zaklade, privatne ustanove, vjerske zajednice i druge neprofitne organizacije) koje su programski usmjerene na rad u kulturi na području Istarske županije.

Propisani obrasci

Davatelj financijskih sredstava može s istom udrugom ugovoriti ukupno najviše do tri projekta/programa, i to na 12-mjesečno razdoblje provedbe od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine.

Prijave projekata/programa dostavljaju se obavezno on-line i u papirnatom obliku, i to isključivo na propisanim obrascima koji su, zajedno s Uputama za prijavitelje, dostupni na mrežnim stranicama Istarske županije. Sva dodatna pitanja vezana uz natječaj mogu se postavljati isključivo elektroničkom putem, slanjem upita na adresu elektroničke pošte: kultura@istra-istria.hr. (Z. ANGELESKI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA