NAJNOVIJE


GRAD PULA NAGRADIO NAJBOLJE MATURANTE 2018. GODINE

Najbolje ulaganje je ono u znanje, jer čovjek uči dok je živ


Najuspješniji maturanti grada Pule su Hugo Patrick Vojak iz Pule, maturant Industrijsko obrtničke škole Pula, Lea Mandić iz Medulina, maturantica Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna, Indi Rujak iz Pule, maturant Škole za odgoj i obrazovanje, Dino Tognon iz Pule, maturant Tehničke škola Pula. Monika Popović iz Poreča je najmaturantica Glazbene škole "Ivan Matetić Ronjgov", Leana Buršić iz Pule je najmaturantica Ekonomske škole, Nikolina Marjanović iz Vodnjana dolazi iz Strukovne škole, Martina Jurišić iz Pamići je najmaturantica Medicinske škole, zatim Karin Šćulac iz Pule maturantica je Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Chiara Peruško iz Pule, najmaturantica je Gimnazije, iz Srednje škole Dante Alighieri najmaturantica Vita Božac dolazi iz Marčane, dok je kao najbolji maturant Privatne škole Juraj Dobrila nagradu primio David Kostić iz Pule.

Svih njih, kao najuspješnije maturante Grada Pule u školskoj godini 2017./18, danas su u Komunalnoj palači primili pulski gradonačelnik Boris Miletić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da Grad Pula i ove godine na simboličan način odaje priznanje najboljim maturantima našega grada. Pred vama je novo životno razdoblje. Neki će krenuti na studiranje, neki se zaposliti, a na nama kao gradskoj upravi ostaje da se trudimo da što više uložimo u društveni život grada u kojeg ćete se, nadam se, nakon studiranja vratiti raditi, kazao je pulski gradonačelnik.

Uz riječi kako je u Puli zadnjih godina znatno poboljšan studentski život, naglasio je i da je najbolje ulaganje ono u znanje, jer čovjek uči dok je živ.

- Promjene su danas stalne i brze, biti najbolji znači da je puno truda uloženo u to da danas sjedite ovdje s nama, no ostati na vrhu još je i teže, poručio je Miletić maturantima poželjevši im uspjehe u daljnjem životu riječima da je pred njima još puno novih znanja, lijepih trenutaka, a gradska uprava će uvijek biti ta koja će se truditi činiti sve što je njenoj mogućnosti da im priušti i omogući što ugodniji život u tritisućljetnoj Puli. (Borka PETROVIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter