NAJNOVIJE

PREDSTAVLJENA KNJIGA DJEČJE SPISATELJICE TATJANE POKRAJAC PAPUCCI

Andana i Bijeli Jure - Mala priča o Rovinju

Autorica i ilustratorica knjige  (N. O. R.)

U dobrom, dapače najboljem društvu klinaca i klinceza, poznata je spisateljica za najmlađe Tatjana Pokrajac Papucci preksinoć promovirala svoju novu, šestu po redu knjigu za djecu "Andana i Bijeli Jure - Mala priča o Rovinju" - "Andana e Giorgio Bianco - Piccola storia di Rovigno, koju će u svojim novogodišnjim paketićima dobiti više od 1.300 rovinjskih mališana, od navršene prve godine života do četvrtog razreda osnovne škole.

Kako je to istaknula sama autorica priča je to o djevojčici Andani koja dolazi na more u Rovinj u posjet baki i njezinom novom prijatelju galebu Bijelom Juri.

- Priča je to o djevojčici Andani i njezinom prijatelju galebu - Bijelom Juri, o njihovim tajnim avanturama gdje galeb priča priču o gradu, njegovoj povijesti, legendama, običajima, znamenitostima, jeziku, kulturi, otočju i još mnogo čemu. Knjiga je to i za male, ali i za velike, odnosno za sve one koji o Rovinju žele saznati i ponešto više. Upravo zbog čitavog niza informacija, datuma i brojeva kojih Rovinj u svojoj prebogatoj povijesti ima odlučila sam da, kroz djeci interesantan simbol grada, a to je lik galeba, upravo on bude taj koji će pričati priče djevojčici Andani na njima razumljiv, prihvatljiv ali isto tako edukativan način, rekla je autorica Tatjana Pokrajac Papucci, na predstavljanju knjige mališanima dječjih vrtića "Neven" i "Naridola".

Dopišimo i da je knjiga "Andana i Bijeli Jure - Mala priča o Rovinju" nije obična knjiga. Osim što je pisana na hrvatskom i talijanskom jeziku (ovisno kako je okrenete) njena posebnost leži u doista prelijepim, osjećajnim i koloritnim ilustracijama koje je osmislila Tanja Ranić Rovis. Nakladnik knjige je Grad Rovinj. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)