NAJNOVIJE


KAZALIŠNO VIJEĆE JEDNOGLASNO ZA NOVU / STARU RAVNATELJICU

Za ravnateljicu INK-a ponovno predložena Gordana Jeromela Kaić


Prihvati li Gradsko vijeće Pule danas jednoglasno usvojen prijedlog Kazališnog vijeća INK-a aktualna ravnateljica pulskog kazališta Gordana Jeromela Kaić vodit će i naredne četiri godine ovu javnu ustanovu. Od dolaska na čelo INK-a 2006. godine, bit će to četvrti mandat postojeće ravnateljice. Na natječaj za novog ravnatelja INK-a prijavio se, osim Gordane Jeromela Kaić, jedino kazališni redatelj Jasminko Balenović.

Jednoglasna odluka

Elda Krajcar Percan, predsjednica Kazališnog vijeća INK-a (članovi su još Šime Vidulin, Samanta Stell, Luka Mihovilović i Dario Družeta), tijela zakonski zaduženog za provedbu natječaja, kazala nam je jučer da je ovo Vijeće jednoglasno predložilo da se aktualna ravnateljica Gordana Jeromela Kaić predloži osnivaču kazališta, Gradu Puli, za ravnateljicu kazališta i u idućem četverogodišnjem mandatu. Jučer je, dodaje, prilikom odlučivanja opravdano bila odsutna članica Kazališnog vijeća Samanta Stell.

Elda Krajcar Percan kazala je da će se ovaj njihov prijedlog naći na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća Pule do kraja siječnja.

- Pozitivno je, osim njenog dosadašnjeg rada, ocijenjen program rada ravnateljice Jeromele Kaić za iduće četverogodišnje razdoblje. Jednoglasno je ocijenjen boljim u odnosu na program drugog preostalog kandidata Jasminka Balenovića, čiji je program također bio solidan. Uvjete natječaja je, inače, zadovoljilo oboje kandidata, dodala je predsjednica Kazališnog vijeća INK-a.

Opremanje i obnova zgrade

Usput, kako je naš list već izvještavao, u prijedlogu proračuna za ovu, 2018. godinu, gradskom Odjelu za kulturu predviđena su sredstva od 29,9 milijuna kuna, a nešto veća sredstva planirana su i za rad ustanova u kulturi, posebice za INK, i to konkretno za nabavu opreme i investiranje u obnovu njegove zgrade. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter