NAJNOVIJE


PRVA HRVATICA NA ČELU EFPSA-e

Tea Jermaniš iz Buzeta na čelu EU asocijacije studenata psihologije


Na čelu European Federation od Psychology Students' Associations, neprofitne, nevladine, europske federacije udruga studenata psihologije odnedavno je Tea Jermaniš, buzetska studentica četvrte godine psihologije na riječkom Filozofskom fakultetu.

EFPSA je osnovana 1987. godine i objedinjuje 33 države članice u Europi, unutar i izvan Europske unije i predstavlja uglavnom sve studente psihologije iz tih država, njih oko 235 tisuća. Prema dostupnim podacima prvi je to puta da je za predsjednicu ove europske asocijacije izabrana jedna studentica iz Hrvatske što je od velikog značaja za Filozofski fakultet i Sveučilište u Rijeci, pa i sam Buzet iz kojeg dolazi.

- Ovo je treća godina da sam uključena u rad EFPSA-e i mogu reći da je to najbolje što mi se desilo u životu. EFPSA mi je postala druga obitelji, kaže Tea koja je za tu europsku asocijaciju saznala od kolegice iz Osijeka. Asocirala ju je na Govorničku školu "Ivo Škarić" u čije je sadržaje kao gimnazijalka Srednje škole Buzet bila uključena.

- Prijavila sam se odmah na kongresu u Portugalu, prošla proces selekcije i kandidirala se za marketing tim u izvršnom odboru. Išla sam s jedne na drugu poziciju, te došla do mjesta šefa marketinga što me i potaknulo da se kandidiram za predsjedničku funkciju s jednogodišnjim mandatom, na koju sam izabrana u svibnju na kongresu na Malti, kaže Tea i dodaje da joj je osim usavršavanja na profesionalnom planu, angažman u ovoj europskoj asocijaciji omogućio upoznavanje Malte, Belgije, Azerbejdžana i Portugala kao i sklapanje velikog broja novih poznanstva diljem Europe. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter