NAJNOVIJE


TALIJANI ISPITALI ISTARSKOG ODVJETNIKA

ISTRAGA U PADOVI ZA PRANJE 46 MILIJUNA EURA Dubravko Zeljko: Slobodan sam i kući u Rovinju


Zeljko nije želio komentirati napise talijanskog portala u kojem se navodi da je temeljem europskog uhidbenog naloga, u suradnji s vlastima u Zagrebu, uhićen 8. lipnja u 7.30 sati u Rovinju. Iako smo pokušali, nismo uspjeli doznati je li odvjetnika netko u Hrvatskoj ispitivao o njegovoj mogućoj ulozi u skupini perača novca no, dobili smo potvrdu da je hrvatski MUP "imao neko postupanje"

 

"Slobodan sam i u Rovinju", kratko je odgovorio pulski odvjetnik Dubravko Zeljko, inače ugledni građanin Rovinja, na naše pitanje da prokomentira članak na talijanskom portalu La Tribuna di Treviso u kojem piše da je prošlog tjedna uhićen kao osumnjičenik u velikoj istrazi koju financijska policija vodi u Padovi zbog pranja novca. Preciznije - 46 milijuna eura!

Zeljko nije želio komentirati napise talijanskog portala u kojem se navodi da je temeljem europskog uhidbenog naloga, u suradnji s vlastima u Zagrebu, uhićen 8. lipnja u 7.30 sati u Rovinju. Iako smo pokušali, nismo uspjeli doznati je li odvjetnika netko u Hrvatskoj ispitivao o njegovoj mogućoj ulozi u skupini perača novca no, dobili smo potvrdu da je hrvatski MUP "imao neko postupanje".

Portal La Tribuna di Treviso navodi da je Zeljko 25. svibnja izbjegao uhićenje kada je u sklopu istrage pranja velike količine prljavog novca i njegovog stavljanja u opticaj uhićeno pet osoba. Prvoosumnjičeni je talijanski državljanin, bivši stomatolog Alberto Vazzoler (59) koji živi u Padovi i Jesolu, njegova aktualna partnerica Silvia Moro (36) iz Trevisa, njegova bivša partnerica Elena Manganelli di Renzo iz Padove koja živi u Dubaiju, Marco Suardi (52) iz Bergama koji živi u Švicarskoj te Švicarac Alberto Damiano (58).Švicarsku gdje je sada "opran" raspodijeljen raznim klijentima. Za sve te transakcije, odnosno pranje novca, uzimali su između 5 i 10 posto od "opranog" iznosa. (M. KOŠTA, N. ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter