NAJNOVIJE


UKLANJANJE NASTAMBE OBITELJI KRIVOKAPIĆ NIJE USPJELO

DRUGI PUT U NIŠTA: Grad Pula pokušao srušiti bespravni objekt kod Arene, Živi zid ih zaustavio


Grad Pula je kao vlasnik zemljišta želio ukloniti bespravno sagrađen drveni objekt u derutnom stanju, u koji se naselila obitelj Krivokapić. Po ustaljenom scenariju u ovakvim i sličnim slučajevima, na licu mjesta pojavili su se članovi Živog zida, nakon čega je deložacija obustavljena

Neuspio pokušaj deložacije i rušenja stambenog objekta odvijao se jučer ujutro u romskom naselju u Emovoj ulici nedaleko centra Pule, praktički nekoliko stotina metara od Arene. Grad Pula je kao vlasnik zemljišta želio ukloniti bespravno sagrađen drveni objekt u derutnom stanju, u koji se naselila obitelj Krivokapić.

Po ustaljenom scenariju u ovakvim i sličnim slučajevima, na licu mjesta pojavili su se članovi Živog zida, nakon čega je deložacija obustavljena usprkos tome što su je željeli provesti službenici Gradske uprave Grada Pule i policija.

U drvenoj građevini stanuje obitelj Kristine Krivokapić, čiji je otac došao spriječiti deložaciju, tvrdeći da su službenici došli srušiti kuću bez naloga. Od prisutnih predstavnika Grada Pule nismo uspjeli dobiti komentar imaju li potrebni nalog ili ne.

Kako smo saznali od članova obitelji Krivokapić i predstavnika Grada, ovo nije bio prvi pokušaj deložacije. Nešto slično odigralo se i 4. lipnja, kada su radnici tvrtke Metis, angažiranje za uklanjanje građevine, skinuli krov na baraci. Od tada do jučer obitelj Krivokapić uspjela je vratiti krov na kuću.

Deložacija i rušenje vjerojatno bi počeli i jučer, ali to su spriječili članovi Živog zida. Oni su zauzeli mjesta pored barake s kojeg su se radnici Metisa trebali penjati na krov, nakon čega su radnici odustali od rušenja. (PIŠE Edi GARIBOVIĆ, SNIMIO Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter