NAJNOVIJE


GRADONAČELNIK MILETIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE NAJVEĆEG KAPITALNOG PROJEKTA

Izgradnja pulskog bazena odlično napreduje


"Drago mi je što kompleks bazena već poprima svoje konture i mislim da ćemo ovdje imati jedan zaista lijepi sportski centar kojeg, uz bazenski kompleks u izgradnji, čini Dom sportova Mate Parlov, stadion SRC Uljanik-Veruda s atletskom stazom i Boćarski dom, kazao je gradonačelnik Boris Miletić prilikom obilaska gradilišta javnog gradskog bazena na Verudi.

Krajem siječnja postavlja se krov

- Vidi se da su radovi intenzivni i najvažnije je što prije staviti objekt pod krov kako vremenske prilike više ne bi utjecale na radove, rekao je Miletić u pratnji direktora Pula sporta Ivana Glušca, voditelja gradilišta Denisa Jošta iz slovenskog Kolektora koji je izvođač radova, te Ivice Šutala kao nadzora iz Trames Consultantsa i voditelja projekta Filipa Banovca te arhitekta Dina Krizmanića i Leonida Zubana iz Urbisa.

Dugo očekivani sportski projekt, koji predstavlja jednu od najvažnijih i najvećih kapitalnih investicija Grada Pule, poprima konkretne obrise uslijed, gotovo okončane, druge faze projekta. Riječ je o izgradnji temelja i temeljnog razvoda za sve potrebne instalacije budućeg kompleksa, kao i izgradnja tehničke etaže u rohbau izvedbi. Uz Boćalište, pak, podno Galijotske ulice bit će smješteno kemijsko postrojenje, nova trafostanica i agregatska stanica, a već je izgrađen i zid do budućeg platoa, odnosno pješačkog ulaza s Ulice Veruda.

Najvažniji kapitalni projekt Grada Pule, kojeg provodi gradska tvrtka Pula sport, financira se sredstvima kredita Zagrebačke banke, po povoljnim uvjetima na rok od 20 godina. Vrijednost investicije iznosi 53,5 milijuna kuna, a izvođač radova je tvrtka Kolektor Koling d.o.o. iz Slovenije, dok su voditelji projekta Zajednica ponuditelja Ekonerg d.o.o. i PDM Savjetovanje d.o.o.

Direktor Pula Sporta d.o.o. Ivan Glušac danas je iznova naglasio da radovi teku planiranom dinamikom.

- Prošlo je četiri i pol mjeseca od kada smo otvorili radove i sve se izvodi prema planu. Već je napravljena ploča manjeg bazena dimenzija 25x10 metara i sad se priprema završetak popločenja cijele prve etaže, odnosno tehničke etaže. Početkom godine trebalo bi biti završeno betoniranje kompletne tehničke etaže i krajem prvog, odnosno početkom drugog mjeseca trebala bi biti gotova i druga roh bau faza, odnosno montiranje krova budućeg objekta, pojasnio je Glušac te dodao da je za sad planirani rok završetka svih radova kraj svibnja sljedeće godine.

U sklopu projekta izgradit će se ukupno tri bazena: vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, multifunkcionalni bazen 25x10 metara i jedan bazen za bebe dimenzija 7x6 metara. Pored toga, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, postavljanje opreme za sportska natjecanja, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitness dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo.

Bazen poprima konkretne obrise

Do sada su u potpunosti završeni zemljani radovi na iskopu objekta, napravljeni u cijelosti betonski temelji te zidovi suterenske etaže čija je namjena tehnička etaža. Trenutno se, pak, izvode razvod temeljne infrastrukture (struja, odvodnja, tehnika potrebna za rad bazena) te se izvodi betonska ploča suterena i ploča prizemlja s paralelnim izvođenjem izolaterskih radova, a završena je i ploča bazena dimenzija 25x10 metara.

- Javni gradski bazen bit će dostupan svima - djeci predškolskog i školskog uzrasta, srednjoškolcima, osobama s invaliditetom i osobama sa smanjenom pokretljivošću, rekreativcima, osobama treće životne dobi te plivačima i sportskim klubovima. Projektom je predviđeno i uređenje okoliša, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitness dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo, rečeno je danas prilikom obilaska gradilišta. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter