NAJNOVIJE


SUTRA DODJELA GRADSKIH STIPENDIJA

Po 500 kuna mjesečno dobivat će 158 stipendista


Sutra u 10 sati u Komunalnoj palači održat će se potpisivanje ugovora o stipendiranju između Grada Pule i ovogodišnjih gradskih stipendista. Riječ je o odluci o dodijeli stipendija za akademsku godinu 2017./2018. koja je donijeta 28. prosinca 2017. godine, a prema kojoj će Grad dodijeliti ukupno 158 stipendija u iznosu od po 500 kuna.

Pristiglo 239 zahtjeva

Pravo na stipendiju ostvarit će studenti koji su na temelju Pravilnika za dodjelu stipendija Grada Pule ostvarili 20 i više bodova. Sveukupno je pristiglo 239 zahtjeva za dodjelu stipendija od čega ih je sedam u međuvremenu odustalo.

Za stipendije po kriteriju izvrsnosti Grad je u Proračunu za 2018. godinu osigurao 600 tisuća kuna. Osim navedenih, Grad dodjeljuje i stipendije prema socijalnim kriterijima u iznosu od 400 kuna za one koji studiraju u Puli, dok za one koji studiraju izvan Pule stipendije po tom kriteriju iznose 800 kuna.

Prvih deset na listi s najvišem brojem bodova su Tea Miloš koja je na prvom mjestu koja studira na Ekonomskom fakultetu u Milanu, gdje je na četvrtoj godini s prosjekom ocjena 4,89, a ukupno je skupila 32 boda. Bod manje ima Leana Alić, koja je na petoj godini tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu i ima prosjek ocjena 4,75. Na trećem mjestu je Robert Režan koji je na četvrtoj godini medicine u Zagrebu s prosjekom ocjena 5,0.

Slijede ih Erik Otović na trećoj godini Tehničkog fakulteta u Rijeci s prosjekom ocjena 5,0, potom Mario Milotić koji je na četvrtoj godini medicine u Rijeci s prosjekom ocjena 4,90, Sara Pužar koja studira na zagrebačkom PMF-u računarstvo i ima prosjek ocjena 4,54, Sara Žerić studentica pulskog Filozofskog fakulteta s prosjekom ocjena 4,46, Marta Jurković koja je na drugoj godini Filozofskog fakulteta u Zagrebu s prosjekom 5,0, Ana Mikelić, studentica zagrebačkog PMF-a, s prosjekom 4,81 te Luci Mrđen, studentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu s prosjekom 4,71.

Prihvaćen jedan prigovor

Na listi ima i studenata restauracije te marikulture u Dubrovniku, medicinskog poslovanja u Milwaukeeju, arhitekture u Londonu i Dessau, muzičke akademije u Trstu, režije u Sarajevu, zaštite prirode u Kopru, medijskog dizajna u Koprivnici, genetike u Trstu, molekularne biologije u belgijskom gradu Leuwenu…

Inače, sustav stipendiranja studenata grada Pule uređen je Pravilnikom za dodjelu stipendija Grada Pule. Sastavni dio Pravilnika su Kriteriji za dodjelu stipendija. Natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2017./2018. objavljen je na

službenim stranicama Grada 2. studenog prošle godine. Na Natječaj je pristiglo 239 zamolba. Upravni odjel nakon provedbe postupka natječaja utvrdio je Prijedlog liste za dodjelu stipendija temeljem dostavljene dokumentacije i Kriterija za dodjelu stipendija. Prijedlog liste za dodjelu stipendija objavljen je, sukladno Pravilniku, na službenim web stranicama Grada Pule i Oglasnoj ploči Pisarnice Grada Pule   6. prosinca 2017. godine. U roku za podnošenje prigovora pristiglo je ukupno osam prigovora na Prijedlog liste za dodjelu stipendija Grada Pule, od toga je prihvaćen jedan prigovor. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter