NAJNOVIJE


UHIĆEN 55-GODIŠNJI ALBANSKI DRŽAVLJANIN

NA GRANIČNOM PRIJELAZU KAŠTEL Zaplijenjeno 12.6 kila marihuane izuzetne kvalitete


Gotovo trinaest kilograma marihuane otkriveno je u srijedu poslijepodne na graničnom prijelazu Kaštel, a 55-godišnji albanski državljanin koji je pokušavao prokrijumčariti drogu kao putnik u autobusu je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku.

Droga je otkrivena kontrolom autobusa koji prometuje na relaciji Zagreb - Pula - Kopar - Trst- Ljubljana - Zagreb. Policijski službenici su u 17.30 sati obavili temeljitu izlaznu graničnu kontrolu putnika i zatražili od njih da uzmu svoju prtljagu. Pritom je jedna torba ostala u autobusu a ubrzo je ključ od te torbe pronađen kod albanskog državljanina. Temeljem naloga Županijskog suda u Puli obavljena je pretraga torbe u kojoj je pronađeno 12 paketa s ukupno 12.6 kilograma izuzetno kvalitetne marihuane. Dosad je utvrđeno da je marihuana bila namijenjena zapadnoeuropskom tržištu.

U nastavku istraživanja doznalo se da je albanski državljanin nakon što je, ušavši u Hrvatsku preko graničnog prijelaza na području PU primorsko-goranske, tri dana tu neprijavljeno boravio, a onda se u Umagu ukrcao u autobus. U Umagu je pronađeno vozilo Peugeot 208 talijanske registarske oznake kojim se služio 55-godišnjak, a u njemu su otkriveni predmeti značajni za daljnji kazneni postupak.

U povodu ove zaplijene danas je u PU istarskoj održana konferencija za novinare na kojoj su voditelj Službe organizirano kriminaliteta Valter Gržeta i pomoćnik načelnika za graničnu kontrolu u Policijskoj postaji Buje Robert Boban istaknuli da je ova zapljena dokaz spremnosti policije u zaštiti i nadzoru državne granice kao i učinkovite kontrole i aktivnog suzbijanja prekograniičnog kriminaliteta. 

(M. Ko., snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter