NAJNOVIJE


DARKO JERGOVIĆ

Istra 1961 je pred krahom, ovo je Agrokor


Teško je naći boljeg sugovornika s kojim bi se na isteku kalendarske godine moglo malo prozboriti o nimalo ružičastoj situaciji u kojoj se trenutno nalazi pulski nogometni prvoligaš od Darka Jergovića. Bivši zeleno-žuti predsjednik koji je pokrenuo proces privatizacije, tijekom svog se mandata imao priliku susresti s krizom sličnom aktualnoj iz koje je uspio izvući klub i potom ga pozicionirati kao konstantu na hrvatskoj prvoligaškoj karti. Premda je potom predsjedničku fotelju prepustio Mihailu Ščeglovu, a ovaj zatim Michaelu Gloveru, Jergović je uvijek bio tu negdje, spreman da savjetima i bogatim iskustvom pomogne svojim nasljednicima. Nije pritom bio u nikakvim strukturama niti na nekoj poziciji na koju ga je imenovao Grad ili Županija, no ova današnja Istra 1961 Jergovićevo je dijete i njeno odrastanje nije želio propustiti. Na žalost, puno prije ulaska u prvoligaški pubertet stigli su problemi koji prijete da uruše zdanje čije je temelje on ugradio.

Podsjeća li Vas ova situacija na 2006. godinu kad ste preuzeli Istru 1961 i vjerujete li da postoji šansa da se povijest ponovi i klub spasi?

- Imali smo tada desetak milijuna kuna dugovanja prema dobavljačima, igračima i ne znam kome sve ne, ali uz želju i volju svih struktura klub se uspio sanirati. Sada su ipak drugačija vremena i malo je teže to napraviti s obzirom da je Istra 1961 privatni klub čiji je većinski vlasnik firma RMI, odnosno Michael Glover koji je nezainteresiran, digao je ruke od svega i s te se strane, na žalost, više ne može ponoviti scenarij koji je bio kad sam ja bio predsjednik, što ne znači da se klub ne može spasiti. Da me netko pita što bih ja prvo napravio da sam u klubu, sjeo bih za stol sa svakim tko bi mi mogao dati bilo kakav support, neovisno da li se on zove Boris Miletić, Valter Flego ili Ivan Jakovčić, i onda bismo zajedno pokušali pronaći način kako da na obostrano zadovoljstvo zaključimo ovu priču. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter