NAJNOVIJE


DVIJE PRIJAVE U OVOM TJEDNU

ISTRANI NA METI PREVARANATA I KRADLJIVACA: Nepoznati muškarci kradu po kućama


Istarska policija je od početka tjedna zaprimila dvije prijave građana, koji su u svoj dom pustili nepoznate osobe, a koje su potom iskoristile njihovu nepažnju i ukrale im razne predmete. Naime, u ponedjeljak oko 14 sati, u dvorište obiteljske kuće 72-godišnjakinje u mjestu Lozari kod Buja, došle su dvije muške osobe radi kupnje ulja. Dok je 72-godišnjakinja s jednim od njih otišla u podrum po ulje, drugi je muškarac iskoristio situaciju i ukrao joj nakit vrijedan oko 400 kuna.

Razgledavali i krali

U utorak su u Funtani oko 12 sati, također dva muškarca došla u kuću 66-godišnjaka i predstavili se kao turisti koji traže smještaj na duže vrijeme. Dok su razgledavali kuću, iskoristili su nepažnju vlasnika i ukrali mu oko 4.000 kuna vrijedan mobitel. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljima. Budući da su slučajevi iskorištavanja starijih i nemoćnih osoba učestali, policija upozorava građane na modalitete prijevara i krađa, posebice u privatnim stanovima i obiteljskim kućama.

Nepoznate osobe iskorištavaju povjerenje ljudi te ih dovode u zabludu ili pak iskorištavaju njihovu nepažnju i kradu predmete veće vrijednosti. Počinitelji, muške ili ženske osobe, najčešće se predstavljaju kao policijski službenici, razni eminentni stručnjaci u medicini, alternativnoj medicini, pravu, ekonomiji i slično, potom kao ovlašteni akviziteri, pripadnici inspekcijskih službi, dostavljača pošiljki, inkasatora, poreznog inspektora, trgovca ili vlasnika nekretnina ili pokretnina, pripadnika vjerske zajednice i slično te tako dovode u zabludu oštećenu osobu u pogledu službenog ili društvenog položaja. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter