NAJNOVIJE


BLAGDANSKI KONCERT U LANIŠĆU

Nastavljena tradicija prosinačkih koncerata u župnoj crkvi


Svečani božićni koncert u organizaciji Općine Lanišće proteklog je vikenda u laniškoj župnoj crkvi Sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile, okupio brojne posjetitelje koji su hladnu zimsku večer zagrijali pljeskom podrške izvođačima i organizatorima. Laniška načelnica Roberta Medica izrazila je zadovoljstvo što je time nastavljena prosinačka tradicija održavanja blagdanskih koncerata u župnoj crkvi.

Župljani Lanišća hrabro su pjesmom probili led i otvorili koncert, a potom su im se pridružili pjevači buzetske Udruge "Mali veliki mikrofon" pod vodstvom Alana Poropata; Mirjam Andrejević, Karla Havić i Cristina Lubiana, da bi zapjevali i Ročani, mješoviti pjevački zbor ŽKUD-a "Renato Pernić" iz Roča.

Za klapske napjeve pobrinula se trofejna muška klapa "Pinguentum" iz Buzeta koja već godinama vrlo uspješno djeluje pod vodstvom Sanjina Radovića. Nastupila je pjesnikinja Marija Ribarić kao i članovi mješovitog pjevačkog zbora Glazbenog društva "Sokol" iz Buzeta. Atmosferu su božićnim pjesmama zagrijali i Duo "On air" iz Buzeta Ivana Majcan i Siniša Nemarnik. Iz Rovinja u Lanišće su stigli "I canturi" i njihovi solisti Mirko Cetinski i Sergio Preden Gato, pjevači koji njeguju bitinadu, specifičnu vrstu pjevanja u rovinjskoj pučkoj glazbi, ritmičko višeglasno pjevanje, koje oponašajući instrumentalnu glazbu služi kao pratnja nastupu solista. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter