NAJNOVIJE


ZBOG PLJAČKE U KAŠTELIRU

Podignuta optužnica protiv pljačkaša trgovine

Ilustracija (Arhiva)

Zbog pljačke trgovine mješovite robe u Kašteliru 17. studenog prošle godine, na optuženičku klupu pulskog Županijskog suda uskoro će sjesti 19-godišnji državljanin BiH, protiv kojeg je, nakon provedene istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Puli podignulo optužnicu. Kaznenim djelom protiv imovine osumnjičeni 19-godišnjak se okoristio za 5.715 kuna.

Mladić je optužen da je 17. studenog 2017. oko 19.15 sati, s crnom "fantomkom" na glavi, ušao u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva te prema prodavačici, koja se u tom trenutku nalazila za pultom za prodaju salama i kruha, usmjerio nož i zatražio novac. U strahu za svoj život, prodavačica mu je rekla da ga sam uzme iz registar kase. Okrivljeni je potom otvorio kasu ključem koji je bio u bravi ladice te uzeo gotovinu.

Mladiću je produljena mjera istražnog zatvora zbog opasnosti da bi, budući da je strani državljanin, mogao pobjeći i postati nedostupan hrvatskom pravosuđu, a kao zamjenu za mjeru istražnog zatvora predloženo je određivanje jamstva u iznosu od 50.000 kuna. (M. Vu.)