NAJNOVIJE


GRAD PULA POMAŽE ISTAKNUTIM POJEDINCIMA

Mikeli Ristoski predani ključevi stana


Hrvatskoj paraolimpijki, Puljanki Mikeli Ristoski, danas su uručeni ključevi stana koji joj je dodijelio Grad Pula. Ključeve joj je predao gradonačelnik Pule Boris Miletić, uz želje u nove sportske uspjehe te da će u dodijeljenom stanu pronaći svoj dom.

- Svojim sportskim rezultatima Mikela je zaslužila gradski stan, i Grad Pula je donio takvu odluku, rekao je Miletić, poželjevši joj svako dobro i puno uspjeha u daljnjem radu. Kazao je da je iznimno ponosan na činjenicu da Pula ima sjajne mlade talente, i to ne samo u kulturnom i privatnom sektoru, već i u sportu. Mikela je puno puta dokazala da se jedino marljivim radom, trudom i zalaganjem mogu ostvariti ciljevi i životni uspjesi, a rad treba znati i nagraditi.

- Stoga je, pored dodjele Grba Grada Pule u 2011. godini za postignute izvanredne rezultate u paraolimpijskom sportu te ponovno 2016. godine za osvojeno zlatno odličje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Grad Pula ove godine Mikeli dodijelio stan u najam koji će joj svakako olakšati život i doprinijeti budućim uspjesima, istaknuo je Miletić prilikom dodjele ključeva stana. Hrvatska reprezentativka, uz majku i trenera Danijala Temima, nije krila zadovoljstvo zbog dodijeljenog stana u najam te se zahvalila gradonačelniku i Gradu Puli uz poruku kako će joj ovime motivacija na svim budućim natjecanjima biti još veća. Stan za službene potrebe koji je Grad Pula dao u najam Ristoski na pet godina, nalazi u stambenoj zgradi u Istarskoj ulici, sastoji se od jedne sobe, kuhinje i kupaone, a ukupna površina stana iznosi nešto malo više od 31 kvadrata. Među brojnim uspjesima mlade Puljanke, poseban je onaj iz 2012. godine kada je na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojila brončano odličje u skoku u dalj skokom od 5,28 m. Na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine Mikela skokom i osobnim rekordom od 5,79 m osvaja zlatnu medalju, a 2017. godine na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Londonu osvojila je zlato skokom od 5,66 metara. Tri puta je proglašena najboljom hrvatskom sportašicom s invaliditetom u Hrvatskoj po izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora, dobitnica je državne nagrade za sport "Franjo Bučar" te je odlikovana Ordenom kneza Branimira i Ordenom Reda danice hrvatske.

Ovo nije prvi put da Grad Pula brine o svojim istaknutim pojedincima. Zbog iznimnih dostignuća u vaterpolu i sportu općenito, 2016. godine Grad Pula je olimpijskom pobjedniku Damiru Buriću dodijelio poslovni prostor na korištenje. Isto tako, po najboljem hrvatskom sportašu 20. stoljeća, koji je svojim sportskim uspjesima proslavio Pulu diljem svijeta - Mati Parlovu, Grad Pula je imenovao Dom sportova. Osim toga, pored dodjele poslovnog prostora za ugostiteljsku djelatnost u samom centru Pule na Giardinima, bez naknade i na rok od 10 godina, udruzi koja nosi njegovo ime dodijelio i poslovni prostor nasuprot Herkulovih i Dvojnih vrata. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter