NAJNOVIJE

POREČ: NAVIJAČI I NAVIJAČKI REKVIZITI PREPLAVILI SU GRAD 

Rukometno ludilo prije, za vrijeme, ali i poslije utakmica


Europsko rukometno prvenstvo u Poreču otvorili su danas Bjelorusija i Austrija u 18.15 te Francuska i Norveška u 20.30 sati, što je bila svojevrsna repriza finala Svjetskoga prvenstva koje se 2017. godine održalo u Francuskoj. Prije samoga sraza momčadi, na ulicama grada već se od ranojutarnjih sati moglo osjetiti i vidjeti kako će predvečer nešto važno se događati. Na sve strane okačene raznobojne zastavice, kafići prepuni navijača, a umjesto kava ispijalo se pivo. Veselo je bilo na sve strane, a ugostitelji zadovoljno trljali ruke. Mnogi zatvoreni lokali opet su nakratko svoja vrata otvorili, ali s tom razlikom da su sve okitili rekvizitima u znaku rukometa, i to isključivo ne bi li privukli što više navijača.  

Hoteli su također bili dupkom puni, a tijekom današnjeg dana dolazilo je sve više i više gostiju iz Francuske i Austrije, te udaljene Bijelorusije i Norveške. Kako doznajemo, ovi posljednji navijački gosti prilikom dolaska avionom u Italiju i Zagreb, a potom autobusima do Poreča, i nisu imali sreće. Sva prtljaga izgubljena im je putem, pa su tako mnogi umjesto jutarnje uživancije morali obavljati i nepredviđeni šoping. Tako se po gradu moglo vidjeti mnogo njih s vrećicama punih odjevnih predmeta i koječeg drugog, dok su drugi nadvikivali ostale s kriglama u ruci. Kako su se približavali sati odlaska u dvoranu Žatika, ljudi je po gradu bivalo sve više, a navijačko ludilo bivalo sve glasnije i glasnije. U velikome šatoru smještenome na Trgu slobode u samome centru grada, užurbano se vršile posljednje pripreme, jer valjalo je sve srediti za prijenos uživo. Tamo se okupila različita ekipa koja nije mogla do karata koja su već odavno rasprodane. Nakon odigranih utakmica, mnogi su ponovno pohrlili prema gradu, točilo se i ispijalo na hektolitre različitih tekućina, zabavljalo i plesalo do dugo u noć. (Napisao i snimio Ivan Grgat)

Kafići za vrijeme EP-a biti otvoreni do 2 sata

Za vrijeme trajanja Europskog prvenstva u rukometu - EHF 2018., koje će se u dvorani Žatika održavati od 12. do 27. siječnja ugostiteljskim objektima u centru grada, odnosno onima na području Mjesnog odbora Joakim Rakovac, dopušta se produženo radno vrijeme, odlučio je porečki gradonačelnik Loris Peršurić. Radno vrijeme u navedenom razdoblju određuje se do 2 sata. (C. B. G.)