NAJNOVIJE


U DVORIŠTU AUTO CENTRA POREČ

Obijesni počinitelj na deset novih automobila probušio gume

(M. SARDELIN)

Porečkoj tvrtki Auto centar Poreč u Ulici Mate Vlašića nanesena je šteta od oko 35 tisuća kuna, nakon što je policiji zasad nepoznati počinitelj, ili moguće više njih, u od 9. do 11. siječnja oštetio deset novih automobila u dvorištu te auto kuće. Naime, na tri Renaulta i sedam Dacia obijesni je počinitelj izbušio gume.

Zlonamjernik je u dvorište auto salona ušao sa sporedne ceste, i to prerezavši žičanu ogradu, a gume su na vozilima, na nekima po dvije, a na nekima sve četiri, probušene "u prolazu", onako kako je prolazio između vozila. Tako je počinitelj probušio desne gume Renault Clija i onda je nastavio dalje na susjednim vozilima, Capturu te Daciji Dokker i Daciji Sandero. Prema rupama na gumama najvjerojatnije se poslužio nekakvim šiljkom. Zasad je nepoznato je li ga, nakon što je oštetio deset automobila, nešto omelo ili je zaključio da je "odradio posao".

U Auto centru Poreč smo razgovarali s vlasnikom i direktorom poduzeća Eđidijom Kodanom koji nam je potvrdio da se radi o materijalnoj šteti od nekoliko desetaka tisuća kuna. Kazao nam je da mu se u 20 godina, koliko se bavi tom djelatnošću, tako nešto nije dogodilo.

- Na automobilima su probušene gume, a srećom drugih oštećenja na vozilima nema. Osigurani smo, no radi se o velikoj neugodnosti. Probušene gume više nisu upotrebljive, krpanje ne dolazi u obzir jer su probušene su strane, tako da ćemo ih morati sve zamijeniti. Na žalost, video nadzor koji pokriva gotovo cijeli centar ne pokriva i taj dio. Naime, nema dugo da smo renovirali prostor i otvorili dio s rabljenim vozilima te nismo dovršili sve poslove. Sada ćemo to morati odraditi ubrzano, a osim video nadzora, postaviti ćemo i dodatnu zaštitu, kazao nam je Kodan.

Vlasnik Auto centra Poreč kaže da su odmah nakon događaja u poduzeću pokušali dokučiti tko bi im to mogao napraviti, no ne znaju tko bi imao razloge za tako nešto. Smatraju da se radi o nečijoj obijesti i vjeruju da će policija brzo i učinkovito odraditi svoj posao i ući u trag počinitelju ili više njih.

Porečka kuća nije jedina meta počinitelja koji su se unatrag petnaestak dana okomili na auto kuće, odnosno oštećivanje vozila. Podsjetimo da su u Puli, tijekom produženog novogodišnjeg vikenda, u razdoblju od 29. prosinca do 2. siječnja, ispred autosalona Auto Benussi u Mutilskoj ulici, inače vrlo frekventne lokacije, ukradena četiri automobila, jedan novi i tri rabljena. Radi se o dvije Mazde CX 5 i dvije Mazde 6. Počinitelj zasad nije poznat.

Malo prije nove godine, u noći s 29. na 30. prosinca, u Ulici Karla Kranjca u Labinu oštećeno je čak 11 vozila, na kojima su probušene gume, ali i razbijena stakla. U ovom slučaju policija je vrlo brzo dokučila da je počinitelj stari policijski znanac, 32-godišnji Labinjan Alen Pilaković, koji je već 2. siječnja završio u pritvoru, jer je u istom periodu nekolicini sugrađana prijetio smrću. Ubrzo se ispostavilo da je upravo on oštetio desetak vozila. (M. SARDELIN)