NAJNOVIJE


PULSKA ZRAČNA LUKA UGOVARA NOVE ZRAČNE LINIJE ZA IDUĆU GODINU

Novi letovi iz francuskog Nantesa za Pulu 


Jedna od dvije nove zračne linije koje francuska aviokompanija Volotea iduće godine uvodi iz Francuske za Hrvatsku povezat će Pulu s Nantesom, uz također novu liniju iz Nice za Split te četiri nove linije iz drugih europskih odredišta. Prvi put zrakoplovi kompanije Volotea slijetat će u pulsku Zračnu luku, a redovna linija vozit će jednom tjedno, srijedom, od 30. svibnja do konca rujna. U Pulu će stizati oko 11 sati i nakon pola sata je povratak za Nantes. Pulu s Francuskom od lani povezuje i kompanija easyJet čiji zrakoplovi lete iz Pariza, s aerodroma Charles de Gaulle, što se nastavlja i ove sezone, triput tjedno, od sredine lipnja do konca rujna.

Istra na sajmu u Nantesu

- Nova je linija za nas vrlo bitna jer nas povezuje s tržištem koje nam je "deficitarno", a još je važnije što je otvaramo s novom aviokompanijom koja dosad nije povezivala Istru i Francusku. Upravo zato Istra će biti prisutna na turističkom sajmu u Nantesu, koji se održava od 26. do 28. siječnja, kako bismo dali podršku novoj liniji i da zajedno s aviokompanijom Volotea priredimo dodatni medijski prostor za turističku promociju Istre. Turistički sajam smo odabrali upravo zbog toga, a pozvat ćemo hotelijere i sve koji žele doći zbog razvijanja posla, kaže direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević.

Posebno ističe važnu ulogu u pregovorima za liniju Nantes - Pula direktorice ureda HTZ-a u Parizu Danijele Mihalić Đurica. Kruna je to, kaže Ivošević, i četverogodišnjih nastojanja i zajedničkih akcija županijskog TZ-a i pulske Zračne luke. S direktorom međunarodnog razvoja aviokompanije Volotea, Edom Friartom, na Međunarodnom nautičkom sajmu koji do nedjelje traje u Parizu, razgovarao je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić. Riječ je o kompaniji koja će u idućoj godini s 300 linija povezivati 78 europskih gradova u 13 država.

- Volotea predstavlja najbrže rastuću aviokompaniju na francuskom tržištu kojoj je Hrvatska jedna od ključnih destinacija, a to pokazuje i porast sjedala prema hrvatskim odredištima za čak 44 posto u 2018. godini. Riječ je o čak šest novih aviolinija, sa spomenute dvije nove iz Francuske za Pulu i Split, kaže direktor Staničić te prenosi najave o mogućem otvaranju novih linija Volotee u sljedećim godinama za Pulu, Rijeku, Zadar i Zagreb, kako iz Francuske, tako i iz drugih europskih baza. Nove linije iz Francuske za Hrvatsku najavljuje i francuska direkcija kompanije Germania koja je ove godine uvela redovnu liniju iz Toulousea za Dubrovnik.

Francuzi devet posto u plusu

Ove godine u Hrvatskoj je ostvareno više od 540.000 dolazaka Francuza, što predstavlja porast od devet posto, te rekordnih 2,1 milijun noćenja, što je porast od pet posto u odnosu na prošlu godinu. Ostvarena su i značajna povećanja u selektivnim turističkim oblicima turizma. Tako je u nautičkom čarteru broj francuskih turista 11 posto veći, a ostvarili su šest posto više noćenja. Francuskih gostiju sve je više i izvan glavne sezone te u kontinentalnim županijama i gradu Zagrebu koje dosad nisu pohodili u većem broju, izvješćuju iz HTZ-a. (Duška PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter