NAJNOVIJE


In memoriam (30.8.1967.-20.11.2017.)

Preminuo Alen Šverko, kolega novinar u HRT Centru Pula


Jutros je u 51. godini preminuo naš kolega Alen Šverko, producent u programu u HRT Centru Pula. Alen je kroz život prolazio brojne zdravstvene poteškoće, ali unatoč tome ga je kroz život vodio optimizam i vjera u dobro. Nažalost, nakon duge borbe s bolešću Alen nas je danas napustio. Uvijek ćemo pamtiti njegov vedar lik, prijateljstvo i ljubav prema radiju i voditeljskom pozivu.

Alen Šverko još od 1995. godine na HRT Radio Puli radi kao vanjski suradnik u marketingu, te kao glazbeni urednik i radijski voditelj. Godine 2003. zapošljava se kao fonotekar, a od 2009. prelazi na radno mjesto producent u programu. Vođen profesionalnom znatiželjom, bavio se i brojnim drugim poslovima, uključujući i novinarske i voditeljske. U posljednje vrijeme vodio je iznimno slušanu emisiju Cappuccino, a vjerni slušatelji Radio Pule Alena pamte i po emisijama Super G, Flash, CD-X i Jutarnji program.

Sudjelovao je u organizaciji brojnih vanjskih manifestacija HRT Radio Pule, poput proslave njezine 50. obljetnice, niza koncerata i specijalnih terenskih realizacija emisija. Idejni je začetnik projekta Veseli autobus koji svakoga prosinca već cijelo desetljeće uveseljava brojne pulske mališane. (GI) 


Podijeli: Facebook Twiter