NAJNOVIJE


RADOVI ISPRED GIMNAZIJE TREBALI BI BITI GOTOVI DO KRAJA MJESECA

Učenici će u školu ulaziti preko igrališta

Raskopana Trierska ulica (B. P.)

Trierska ulica ispred Gimnazije raskopana je i puna blata. Kako su nas prije nekoliko dana obavijestili iz Grada Pule, riječ je o radovima na proširenju postojećeg nogostupa jer je dosadašnji bio preuzak i neprimjeren zadržavanju i kretanju veće skupine ljudi. Također, postavit će se zaštitna ograda i nova javna rasvjeta. Nogostup će biti širine 2,95 metara, dok će prometnica biti širine 3,5 metara. U sklopu radova, obnovit će se i nogostup nasuprot ulaza u Gimnaziju. Radovi će se izvoditi na dijelu Trierske ulice uz Gimnaziju, do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, u dužini od 55 metara. Zahvat je vrijedan oko 340 tisuća kuna, a radove izvodi Cesta Pula i Vintijan d.o.o. Planiraju se okončati do kraja ovog mjeseca, a dotad će Trierskom ulicom biti zabranjen promet.

S obzirom da u ponedjeljak počinje nastava, a da je "blata do koljena", upitali smo Grad kako će učenici ulaziti u školu.

Kako nam kažu "s ciljem povećanja sigurnosti učenika ispred Gimnazije u Trierskoj ulici traju radovi na proširenju postojećeg nogostupa".

- S ravnateljicom škole dogovoreno je da će profesori i učenici u zgradu pristupati s igrališta, tako da ne ometaju radove, doznali smo jučer. Dodajmo na kraju da je najbučniji dio radova već izveden pa ni radovi ne bi trebali pretjerano smetati učenicima i profesorima. Ipak, ostaje pitanje zašto oni nisu započeli nešto ranije, kada su učenici bili na trotjednom zimskom raspustu, već su započeli par dana prije početka nastave i njihova povratka u školu. No, za veću sigurnost isplati se malo žrtvovati. (B. PETROVIĆ)