NAJNOVIJE


U ROVINJU I PULI

Oprez, džepari u akciji


Policija je zaprimila dvije dojave o nepoznatim počiniteljima koji su u Rovinju i Puli ukrali novčanike u popodnevnim satima. Prvi slučaj dogodio se 12. svibnja u popodnevnim satima, kada je nepoznati počinitelj, u trgovini u Flanatičkoj ulici u Puli, iskoristio nepažnju 70-godišnjaka iz Marčane i ukrao mu iz torbice novčanik s dokumentima i novcem, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća kuna, odnosno oko tri tisuće. Drugi slučaj zabilježen je na području Rovinja u utorak također u popodnevnim satima.

Nepoznati počinitelj je na Trgu Svete Eufemije, iz otvorenog ruksaka ukrao novčanik s dokumentima i novcem, čime je 59-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna, za oko četiri tisuće kuna. Da bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane i turiste da pripaze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtvom džepne krađe.

Džepne krađe najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim "prometnim" mjestima. Počinitelji mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama – jedna osoba odvlači pozornost, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik te ga predaje trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter