NAJNOVIJE


RADNI SASTANAK SA ŽUPANOM KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

U lipnju u Pulu stiže manifestacija "100 % zagorsko"

Elena Puh Belci, Valter Flego i Željko Kolar (B. PETROVIĆ)

Istarski župan Valter Flego, zajedno sa suradnicima i predstavnicima Grada Pule te predstavnicima gospodarstvenika i turističkih djelatnika, održao je danas radni sastanak sa županom Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom i njegovim suradnicima.

Kako je u izjavi za medije kazao nakon radnog sastanka, razgovaralo se o prošlosti, sadašnjosti ali najviše o budućnosti. Podsjetio je da su u rujnu istarski gospodarstvenici bili na Zagorskom gospodarskom zboru u Krapini gdje su vrlo lijepo primljeni te su tamo dogovorene daljnje suradnje ali i uzvratni posjet njihovih gospodarstvenika Istri i Puli.

- Dogovoreno je da će manifestacija "100 % zagorsko", koja je do sada gostovala sedam puta u Zagrebu i četiri u Rijeci, ovoga ljeta stići u Pulu, kazao je župan te dodao da nije dogovoreno samo to već cijeli niz susreta i aktivnosti, ponajviše u oblasti poljoprivrede i turizma.

Kako je kazao Flego, javni sektor služit će kao spojnica između obrtnika, turizma i drugih djelatnosti jer si dvije županije nisu konkurencija već, čak dapače, mogu se odlično nadopunjavati. Pulska dogradonačelnica Elena Puh Belci kazala je kako će Pula sigurno biti dobar domaćin manifestaciji na kojoj će se predstaviti brojni gospodarstvenici, obrtnici te kultura Krapinsko-zagorske županije.

Župan Željko Kolar istaknuo je da je sastanak bio odličan, a suradnja između dviju županija traje niz godina te je dogovorena još bolja povezanost.

Manifestacija "100 % posto zagorsko" Istranima, ali i njenim turistima, predstavit će, kazao je, brojne tradicijske obrte, gospodarstvenike, ali i izvođače iz njihove županije te će se prezentirati moguća suradnja na lokalnoj razini i zajednička nastupanja na stranim tržištima.

- Naša županija će Gradu Puli darovati i dva kompleta tradicijskih drvenih igračaka iz Marije Bistrice koje su na Listi zaštićenih dobara nematerijalne baštine u Registru kulturnih dobara Republike, a od 2009. godine i na popisu nematerijalnih dobara upisanih na UNESCO listu te glazbene orgulje, kazao je Kolar te zaključio da puno Istrana dolazi u njihovu županiju u toplice, a ovo će biti prigoda da prošire svoje znanje i vide što im sve još ova županija može ponuditi.

Inače, kako je najavio, manifestacija će se u Puli održati tijekom mjeseca lipnja, no još nije definirat točan datum. (B. PETROVIĆ)