NAJNOVIJE


TRAGIČNA NESREĆA NA CESTI TINJAN - MUNTRILJ

U vozilu kojim je upravljao maloljetnik poginuo 14-godišnjak


Teška nesreća koja se u srijedu navečer dogodila u mjestu Brečevići i odnijela život 14-godišnjeg Renea Brečevića zavila je Tinjanštinu u crno. Rene Brečević poginuo je oko 19.25 sati kao suvozač u prometnoj nesreći na cesti što vodi od Muntrilja prema Tinjanu, u neposrednoj blizini njegovog rodnog mjesta Brečevići. Automobilom Ford Fiesta upravljao je njegov prijatelj, također maloljetnik. On u nesreći nije ozlijeđen. Fordom Fiesta upravljao je bez prometne dozvole i bez položenog vozačkog ispita, a zbog izazivanja ove nesreće policija će ga kazneno prijaviti nadležnom državnom odvjetništvu.

Prebrza vožnja

Prometna nesreća se dogodila kada je maloljetnik upravljajući neregistriranim automobilom, kolnikom nerazvrstane ceste prema Tinjanu, nedaleko od Brečevići po izlasku iz lijevog zavoja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad automobilom. Ford Fiesta sletjela je s kolnika i desnom bočnom stranom snažno udarila u stablo. Četrnaestogodišnji Rene Brečević nalazio se na mjestu suvozača, na strani kojom je Ford udario u stablo. Zadobio je teške ozljede, ali je do dolaska Hitne pomoći još bio živ. No znakovi života bili su sve slabiji te su liječnici započeli s reanimacijom djeteta. Usprkos uloženom naporu djelatnika Hitne 14-godišnjak je podlegao ozljedama. Vozač automobila je prebačen u pulsku bolnicu te je nakon pregleda utvrđeno da u nesreći nije ozlijeđen.

Očevid je vodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika Kristina Bačac te djelatnici pazinske policije. Na mjesto događaja došli su i pazinski vatrogasci, koji su osigurali mjesto događaja i okolni teren. Tijelo preminulog 14-godišnjaka je po nalogu nadležne odvjetnice prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice radi obavljanja obdukcije. Automobil Ford Fiesta u vlasništvu je 43-godišnjaka iz Brečevići, a prema nalogu odvjetništva Ford Fiesta pregledat će vještaci.

Mjesto gdje su maloljetnik i Brečević sletjeli s kolnika je neosvijetljeno, a riječ je o nerazvrstanoj uskoj cesti koja je dovoljna za prolazak jednog vozila. Cesta je zbog očevida i uklanjanja vozila bila zatvorena do 23.50 sati.

Žalost u mjestu

Mještani Tinjanštine su šokirani događajem i teško prihvaćaju da je mladi život ugašen i to u neposrednoj blizini mjesta u kojem je živio. Navodno je Rene zajedno s prijateljem krenuo u smjeru Tinjana pokupiti dvije cure te su zajedno namjeravali otići negdje učiti. Na mjestu događaja smo zatekli jednog od njegovih vršnjaka koji je teško dolazio do riječi i u nekoliko nas je navrata, očito šokiran, pitao nas radi li se stvarno o njegovom prijatelju Reneu.

- Ma barba, rečite mi da ni on, jer forši ni bija u autu. Danas smo se vid'li i igrali skupa. Ne more biti on, to su sigurno neki drugi ljudi. Tu se nikad nije dogodila nesreća, kazao nam je u očaju jedan Reneov vršnjak.

Cijelo vrijeme su tijekom očevida na mjesto nesreće dolazili rodbina i prijatelji stradalog dječaka, a između ostalih došli su i načelnik Tinjana Goran Hrvatin te načelnik pazinske policije Valter Opašić. Hrvatin se u nevjerici, šokiran, prisjetio da je ranije tijekom dana vidio Renea ispred ambulante u Tinjanu u igri s drugom djecom te ga je pitao za njegovu ozljedu na nozi od pada s motora, nekoliko mjeseci ranije. Rene mu se pohvalio da je noga dobro i da ide u školu. Detalj je to koji će načelniku Hrvatinu zasigurno ostati urezan u sjećanje jako dugo. Zašto se to dogodilo i kako se uopće to dogodilo - pitanja koja su postavljali mještani koji su dolazili na mjesto nesreće. Dječak Rene Brečević je ovogodišnja 19. žrtva prometnih nesreća u Istri. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter