NAJNOVIJE


GLAS ZA STO MILIJUNA KUNA

Hrelja: Umirovljenici iz Royala dobit će svoj novac


Dan nakon izglasavanja državnog proračuna za 2018. godinu u Hrvatskom saboru - koji je od opozicijskih zastupnika podržao jedino Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika - postalo je jasno zašto je Vlada premijera Andreja Plenkovića dobila i taj, 79. glas, te koliko će on koštati. Zastupnik i predsjednik HSU-a Hrelja glasao je za proračun jer će Vlada podržati rješenje problema dokupljenih mirovina.

- Ovo je jedan od gorućih umirovljeničkih problema za čije rješenje će biti potrebno stotinu milijuna kuna u deset godina. Vlada će prihvatiti prijedlog zakona u kojem stoji da će oštećeni umirovljenici dobiti sve zaostatke koji im nisu isplaćivani od propasti fonda Royal do danas, kaže Hrelja i dodaje: "Osigurana je daljnja isplata punog iznosa mirovine."

Govoreći o suradnji s Plenkovićevom Vladom, Silvano Hrelja naglašava da je "ovim potezom HSU ostvario najavljivanu projektnu suradnju s Vladom, jer smatramo da su nam građani dali povjerenje da rješavamo probleme, a ne da pametujemo i politiziramo".

Premijerova otvorenost

- HSU će uvijek podržati projekte koji idu na korist umirovljenicima bez obzira na to tko čini vladajuću većinu, a tko je u oporbi. Sjest ćemo za stol s premijerom Plenkovićem koji je pokazao otvorenost i razumijevanje da postoji velik broj problema koje treba riješiti u mirovinskom sustavu. Čini se da imamo sugovornika koji želi rješavati probleme, a razgovarat ćemo o dodatku od 27 posto, penalizaciji i očuvanju instituta odlaska u punu starosnu mirovinu s navršenih 60 godina života i 41 godinom staža, poručuje Hrelja. (Dubravko GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter