NAJNOVIJE


NA CESTI DUBROVA - VINEŽ

U prometnoj nesreći poginuo 64-godišnji muškarac


U prometnoj nesreći u Labinu na cesti Dubrova – Vinež poginuo je Branko K. (64) iz Raše u Fiat Puntu pulskih oznaka. Prometna nesreća se dogodila u subotu oko 7.10 sati, a prema informacijama iz policije, Branko K. je upravljao Puntom iz smjera Vineža prema Nedešćini odnosno Labinu, kod betonare, te je dolaskom u blagi zavoj prešao na suprotnu kolničku traku iz neutvrđenog razloga i frontalno se sudario sa Citroenom Berlingo zagrebačkih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnjak iz okolice Labina.

Prema neslužbenim informacijama Branko K. nije preminuo na mjestu događaja već je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći unatoč reanimaciji, a najvjerojatnije mu je pozlilo tijekom vožnje, radi čega je nekontrolirano prešao na suprotnu kolničku traku. No, da li je Branku pozlilo ili ne biti će utvrđeno obdukcijom u pulskoj Općoj bolnici po nalogu mrtvozornice. Vozač Citroena je prošao bez ozljeda u nesreći.

Naime, dionica na kojoj se dogodila nesreća je bila mokra i kiša je padala. Vozač Punta se spuštao iz dugog zavoja u desno kada je prešao na suprotnu traku kada je iz suprotnog smjera naišao Citroen, a sudarili su se prednjim lijevim stranama vozila. Punto se zarotirao i okrenuo prednjim djelom prema Vinežu, a Citroen je završio van kolnika do ograde betonare. Između vozila je ostalo puno razbijenih dijelova oba vozila. Branko K. je bio stolar i ujutro išao na posao u obližnju stolariju. Labinska policija je za sav promet zatvorila tu dionicu radi obavljanja očevida, a državni odvjetnik nije upućen na mjesto nesreće. Za sav promet je bila zatvorena cesta od 8 do 11.15 sati, od naselja Vrećari do križanja za Vezokomerc, a promet se odvijao zaobilazno preko naselja Štrmac. Nakon policijskog očevida i uklanjanja vozila s kolnika, počišćena je cesta od rasutih dijelova te je normaliziran promet. Nakon Roča i Poreča te proteklog četvrtka kod Bala, nesreća u Vinežu je četvrta ove godine, s ukupno četiri poginule osobe na području Istre. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter