NAJNOVIJE


OPĆINA GRAČIŠĆE DOBILA 3,73 MILIJUNA DRŽAVNIH POTPORA ZA ŠEST PROJEKATA

Asfaltirat će cestu kroz Škopljak i obnoviti sakralnu baštinu


Proljeće je obično razdoblje dobrih vijesti za lokalnu samoupravu jer ovih mjeseci raznih ministarstava stižu rezultati godišnjih natječaja za različite projekte i investicije, no za općinu Gračišće u tijeku je osobito dobra sezona dobrih vijesti. U relativno kratko vrijeme gračaškoj su općinskoj upravi naime stigla rješenja o odobrenju potpora u ukupnom iznosu od 3,73 milijuna kuna za ukupno šest projekata.

Najviše je novca općina Gračišće "potegnula" iz natječaja Programa ruralnog razvoja za mjeru 7.2.2, namijenjenu projektima ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta: odobrena joj je potpora od 2,8 milijuna kuna za asfaltiranje nerazvrstane ceste kroz dio Gračaštine zvan Škopljak, odnosno između naselja Lovrići-Bažoni-Brežani-Matkovići-Poldrugovci i dalje prema spoju na državnu cestu od Gologoričkog Dola prema Tupljaku, duljine oko tri kilometra.

Osobito dobra okolnost s ovom potporom je što se njome potpuno pokriva vrijednost projekta, i to u svim fazama, od projektiranja do izvođenja radova, odnosno općina ne mora davati svoj udio, kao kod većine drugih potpora. Za ovaj vjerojatno najveći i najznačajniji infrastrukturni pothvat u općini Gračišće posljednjih godina u tijeku je postupak javne nabave odnosno odabir izvođača radova, pa bi se na vrlo zahtjevnom brdovitom terenu ovog dijela Gračaštine cesta mogla početi graditi već tijekom ljeta. (Davor ŠIŠOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter