NAJNOVIJE


BRŠĆAK KOD BUZETA

U stravičnoj prometnoj nesreći smrtno stradao mlađi muškarac


Marin Z. (29) iz Roča poginuo je u stravičnoj prometnoj nesreći u ponedjeljak u 00.11 sati, a 19-godišnji Marko K. iz Krkuža je teško ozlijeđen, dok su se vraćali sa proslave maškara na cesti između Roča i Ročkog Polja u mjestu Bršćak na buzetskom području. Teško ozlijeđeni Kos iz nesreće je hitno prebačena u riječki KBC na liječenje. Policija niti nakon provedenog očevida nije utvrdila tko je od dvojice upravljao automobilom. Cesta je radi policijskog očevida bila zatvorena od 00.35 do 4.30 sati, a očevid je vodila Rafaela Urlić Drmić iz pulskog Općinskog državnog odvjetništva. Zornada i Kos su se, prema neslužbenim informacijama, vraćali sa proslave maškara u Lupoglavu i očito su namjeravali ići kućama.

Prema policijskom izviješću, prometna nesreća se dogodila kada je zasad nepoznati vozač upravljao automobilom Peugeot, pulske registarske oznake, iz smjera Lupoglava prema Buzetu. Dolaskom u naselje Bršćak, vozač je nakon pretjecanja automobila Renault, pulske registarske oznake, kojim je upravljala 45-godišnjakinja iz Buzeta, prilikom izlaska iz zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom i prešao na suprotno kolničku traku te sletio van kolnika, gdje je udario u stablo, a potom i u stup javne rasvjete, nakon čega je automobil otklizao na sporednu cestu ispod razine kolnika.

- U nesreći je smrtno stradao 28-godišnjak, dok je 19-godišnjak zbog zadobivenih ozljeda prevezen u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. Tijelo preminulog je radi obavljanja obdukcije prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti nastanka prometne nesreće, doznajemo iz policije. (M. S.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter