NAJNOVIJE


ROŠTILJARKA LIVE ODRŽAT ĆE SE U PETAK U KLUBU ULJANIK

Nastupaju Gonoreas, Hellvetica, Chronic Disease i Flo Masters


Roštiljarka Live održat će se u petak u klubu Uljanik s početkom u 21.30 a ovaj put dolaze Gonoreas, Hellvetica, Chronic Disease i Flo Masters.

Gonoreas dolaze iz Brugga i jedan su od najdugovječnijih švicarskih metal bendova. Glavna pokretačka snaga benda - gitarist Damir Eskić kaže da se inspiriraju legendarnim bendovima iz osamdesetih poput Coroner i dr. Do sada su objavili šest albuma izgradivši se u tehnički i izvedbeno vrstan bend, koji posebice plijeni pozornošću kroz nastupe uživo. Na prošlom albumu "Destructive Ways" kao specijalni gost pojavio se legendarni Zele Lipovača iz Divljih jagoda a najnoviji album "Minotaur" (objavljen u LP i CD formatu) snimljen je u suradnji s poznatim američkim producentom Timom Aymarom. U Puli će nastupiti povodom turneje i promocije novog albuma.

Hellvetica je peteročlani hardcore, punk, thrash metal bend iz Švicarske a odlikuju ih eksplozivni nastupi, teški zvuk uživo i čvrsta interakcija s publikom. Postoje od 2004. i do sada su dijelili pozornicu s mnogim poznatim imenima kao što su Sodom, Six Feet Under, EluveitieiI dr. Objavili su dva EP-a i dva dugosvirajuća albuma, od kojih prošlogodišnji "Against The Odds" biva u mnogim medijima diljem Europe proglašen najboljim thrash metal albumom u 2017. Ovo će biti njihov prvi posjet Puli i Istri.

Grupa Flo Masters dolazi iz Pule i u sastavu ima iskusne pulske glazbenike s dugogodišnjim stažem na alternativnoj sceni (Funky Junky, Trioporkodijo, Ulični, Udav i dr.). Generacijski glazbenici, gitarist David Lorusso i basist Kristijan Dellabernardina-Kolumbo uz česta nedjeljna druženja, spontano su ostvarili davnu želju za osnivanjem benda, a vrlo brzo se ekipi priključuje i bubnjar Nenad Črnac-Črle. Neko vrijeme tražili su pjevača, a sve savršeno sjeda na mjesto uključenjem Sergheija Rosce kojega su više puta zapazili kao uličnog svirača. U Rojcu su snimili demo materijal. Osam stvari donose kombinaciju grunge, stoner, heavy okruženja, a na Roštiljarci će predstaviti i tri nove stvari.

Chronic Disease je četveročlani bend iz Pule, nastao u ljeto prošle godine s ciljem sviranja old school thrash/death metala po uzoru na klasične bendove 80-ih i 90-ih godina. Iza benda je već nekoliko live nastupa a u planu je i snimanje materijala u studiju. Bend čine Dino Topčagić, Luka Čonč, Ivan Tadić i Loris Peruško.

Prije i poslije koncerta sve posjetitelje očekuje i metal, hardcore, grunge, alter, hard rock, crossover uz DJ party. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter