NAJNOVIJE


PRESUDA ZA NAPAD OŠTRICOM U ŽMINJU 

Andreju Butkoviću iz Barbana 2,5 godine zatvora


Andrej Butković (41) iz Barbana nepravomoćno je osuđen na pulskom Županijskom sudu na dvije i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva A. Č. (42) iz Žminja. Događaj se zbio u prosincu prošle godine ispred lokala The Bar u Žminju. Prema optužnici Butkovića se tereti da je oko 19 sati 14. prosinca 2017. na Pazinskoj cesti u Žminju oštrim predmetom teško ozlijedio A. Č., odnosno da ga je pokušao ubiti. Između dvojice je prvotno izbila svađa i fizički sukob, a potom ga je Butković uboo oštrim predmetom u lijevu stranu prsišta pritom ga teško ozlijedivši. Ozlijeđeni A. Č. je hitno prebačen u pulsku Opću bolnicu na liječenje te je spriječen smrtni ishod. Butković je na glavnu raspravu dopraćen iz pritvora, a nakon suđenja je prema rješenju suda vraćen u pritvor gdje će boraviti najmanje do pravomoćnosti presude.

        Butković je na glavnoj raspravi olakšao posao sudu i tužilaštvu te je priznao kazneno djelo u onoj mjeri kako je opisano u optužnici. Sudu je izrazio žaljenje zbog onoga što se dogodilo.

        Butković je javnosti poznat i po uhićenju iz prosinca 2013. godine kada je zajedno sa suprugom i još 20 osoba priveden u riječki pritvor po nalogu USKOK-a. Butković je prema iskazu koji je iznio istražiteljima, istarskom policajcu Amiru Jusufoviću mjesečno isplaćivao između 1.500 i 5.000 eura radi nesmetanog dilanja heroina i dobivanja dragocjenih informacija iz policije. U veljači 2014. godine su temeljem njegovog iskaza završili iza rešetaka Amir Jusufović, Sebastijan Ivančić i Krešimir Ćorluka iz odjela droga istarske policije te policajac Željko Radolović. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter