NAJNOVIJE


UZ MEĐUNARODNI DAN OBITELJI U BUZETU

Održana deveta Obiteljska olimpijada


Pod zastavom Obiteljske olimpijade, svibanjske manifestacije natjecateljsko-zabavnog sadržaja koja se održala u svom devetom izdanju, u Buzetu - gradu prijatelju djece okupilo se čak 36 buzetskih obitelji koji su natječući se u Sportskoj dvorani zajednički proslavili Međunarodni dan obitelji. Natjecali su se roditelji s djecom starijom od četiri godine do četvrtog razreda osnovne škole. Prvoplasirane obitelji u 11 igara ukupno su osvojile 33 medalje s logom buzetske olimpijade. Plesnom točkom predstavila se plesna skupina Slatkice Udruge "Mali veliki mikrofon".

Otvarajući natjecanje gradonačelnik Siniša Žulić izrazio je zadovoljstvo što se nastavlja tradicija kojoj je prvenstveno cilj druženje među obiteljima. - Svake godine odazove se veliki broj obitelji što znači da je projekt zaživio i ostvario svoj cilj da roditelji i djeca provedu zajedničko poslijepodne na sportskim terenima, da se povežu u igri, a u svemu tome posebno je simpatično upravo to njihovo zajedničko natjecanje, poručio je Žulić.

Svaka se obitelj natjecala u tri igre ovisno o uzrastu djeteta. Bacale su se tako loptice ili "pločice", slagala rečenica, vezivao konop, nizala ogrlica, pamtili pojmovi, gradio toranj, tražili zadani predmeti… U kategoriji djece predškolskog uzrasta u igri Loptice prvoplasirana je bila obitelj Knežević, drugoplasirana Černeha, a trećeplasirana Nežić. U igri Nizanje kuglica prvo mjesto osvojila je obitelj Jermaniš, drugo Rupena, a treće Knežević, u igri Proljetna slagalica prvo mjesto pripalo je obitelji Nežić, drugo Drmić, a treće Černeha. U igri Pripremi voćnu salatu najuspješnija je bila obitelj Flego, na drugo se mjesto pozicionirala obitelj Knežević, a na treće Drljača.

U kategoriji djece školskog uzrasta, 1. i 2. razred u igri Pločice i krugovi, prva je bila obitelj Merlić, druga Sulić, a treća Fonović - Rumen. U igri Slovo po slovo…riječ po riječ…znak po znak = rečenica, prvo mjesto osvojila je obitelj Krbavčić - Ratoša, drugo Tadić, a treće Vilić. U igri Traži, traži pa ćeš naći prva je obitelj Klarić, druga Krbavčić - Ratoša, a treća Perčić. U igri Građenje na prvo mjesto plasirala se obitelj Vilić, na drugo Divjak, a na treće Tadić. U kategoriji djece 3. i 4. razreda osnovne škole u igri Vezivanje konopa, prva je obitelj Blažević, druga Prodan, a treća Jermaniš. U igri Znam koji je sport najuspješnija je bila obitelj Prodan, druga je obitelj Rupena, a treća Blažević, a u igri Gledaj, pamti, piši prvo mjesto odnijela je obitelj Križanić, drugo Černeha, a treće Prodan.

Međunarodni dan obitelji ove godine održavao se pod sloganom "Obitelji i inkluzivna društva" pa je u natjecanju prvi put sudjelovala i obitelj s članom s intelektualnim poteškoćama, mama Edina Klarić i sin Mikele. U realizaciji igara pomoglo je dvadesetak volontera, a Obiteljsku olimpijadu je organizirao Grad Buzet. Suorganizatori su Društvo "Naša djeca", Dječji vrtić "Grdelin", Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja", Turistička zajednica, Zajednica sportskih udruga, Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", Udruga "Mali veliki mikrofon", Srednja škola Buzet i vatrogasna mladež DVD-a Buzet.

(G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter