NAJNOVIJE


TERENSKA NASTAVA NA SVEUČILIŠTU JURJA DOBRILE

Studenti posjetili Europe Direct Informacijski centar Pula


Studenti sa Sveučilišta Jurja Dobrile - Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" posjetili su Europe Direct Informacijski centar Pula na Giardinima u sklopu terenske nastave u okviru kolegija "Programi i fondovi Europske unije", pod vodstvom nositeljice kolegija prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić.

Suradnica u projektu Europe Direct Informacijski centar Pula (EDIC Pula), upoznala je studente s aktivnostima EDIC-a te mogućnostima koje pruža takav informacijski centar u cilju informiranja građana po pitanjima Europske unije te prednosti članstva. Nakon uvodnog predavanja vezanog za sam projekt EDIC Pula, studenti su upoznati i s radom na implementaciji projekata unutar javnih uprava financiranih iz EU. Kako bi se studentima približile brojne aktivnosti EDIC Pule prikazan im je video prilog o rezultatima i aktivnostima u 2017. godini.

Studentima su ponuđene brojne EU publikacije te su pozvani i na individualne posjete centru u cilju dobivanja dodatnih informacija vezanih za brojne EU programe koji pružaju nove mogućnosti mladima u Europi kao što su Erasmus+, Europske snage solidarnosti te brojne ostale teme kao Budućnost Europe, #InvestEU i mnoge druge. (S. Z. T.)