NAJNOVIJE


OPĆINA MEDULIN OSNOVALA VLASTITU RADIOPOSTAJU

Medulin Fm u eteru početkom veljače


Prvog dana veljače na frekvenciji od 95 MHz program počinje emitirati Medulin Fm, radio koji je utemeljila Općina Medulin. Novi lokalni medij pokrivat će prije svega teme s područja ove općine, ali i Pule i pulskog prstena s obzirom na dodijeljenu frekvenciju koja će omogućiti dostupnost radija na širem području. U formiranje informativnog, zabavnog, obrazovnog, umjetničkog, sportskog i vjerskog programa bit će aktivno uključeni slušatelji, gospodarstvenici, sportaši, umjetnici, udruge i relevantni stručnjaci, kaže medulinski načelnik Goran Buić.

Emitiranje 24 sata

- Posebna pažnja bit će posvećena vrednovanju kulturne i povijesne baštine te tradiciji našeg kraja. U suradnji s Turističkom zajednicom Medulina pokrit će se turistički sadržaji namijenjeni brojnim gostima naše rivijere, za koje će biti emitirane vijesti na stranim jezicima. Radio će se emitirati bez prekida, 24 sata, s dovoljnim brojem zaposlenih za realizaciju kvalitetnog raznolikog programa koji će zadovoljiti interese i potrebe naših sumještana, kaže Buić, ne želeći zasad obznaniti ime glavnog urednika niti novinara. No, otkriva da će u novom mediju raditi četvero stalno zaposlenih novinara, među kojima ima mladih i ambicioznih, kao i starijih, iskusnih imena, glavni urednik, uz vanjske suradnike.

Suprotno očekivanjima, redakcija će se nalaziti u iznajmljenom podrumu Urbisove zgrade nadomak pulske Rive, jer je lokacija bila uvjet za dobivanje frekvencije, objašnjava načelnik. No, cilj je osnovati i radijsku ispostavu na medulinskoj Placi, kako bi se mještanima omogućio izravan kontakt s redakcijom. Buić je o svemu obećao šire govoriti na konferenciji za novinare koju će sazvati 1. veljače, s početkom emitiranja. Tad će biti poznata sva imena, ali i programska shema. Radio će, nastavlja Buić, nastojati uključiti građane i udruge, a promovirat će kulturnu i prirodnu baštinu općine, kao i turizam. Na pitanje kako je nastala ideja za osnivanje lokalnog medija, načelnik odgovara da je o tome razmišljao još 2005. godine, kad se počeo baviti politikom, što su podržali i mještani.

Pola milijuna kuna iz proračuna

- Radio će poslovati u sklopu društva Medulinska rivijera u čiju je vlasničku strukturu, odlukom na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, ušla i sama Općina, unijevši u temeljni kapital 285.400 kuna, povećavši ga na 305.400 kuna. Osim toga, u društvo je unijela opremu vrijednu 35,4 tisuće kuna. Cilj je da Općina, otkupom udjela od komunalnog Med eko servisa, postane stopostotni vlasnik društva, objašnjava Buić. Naime, Općina je za poslovanje radija izdvojila 500 tisuća kuna na godišnjoj razini, a namjera je namaknuti dio sredstava i putem marketinga. Budući da se Medulin rivijera bavi organizacijom komercijalnih koncerata i prodajom ulaznica za različite manifestacije, zamisao je da se prihodima tih djelatnosti financira novi lokalni medij koji će, uvjerava načelnik, biti rentabilan. Time bi se ujedno rasteretio općinski budžet. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter