NAJNOVIJE

DANAS JOŠ HLADNIJE

Vrh Učke zatrpan snijegom, Istra u debelom minusu


Današnje je jutro u Istri bilo izuzetno hladno, a još niže temperature prognostičari očekuju sutra. Prema Istrametu danas je kod Baderne izmjereno minus pet, u Flengima -4, u Pazinu -3, a u Dajli -2 što je najniža temperatura uz more. Na Vojaku su izmjerili

-7 uz buru i visoki snježni pokrivač. Da je na Učki vrlo hladno i zbog snažne bure uvjerili su se proteklog vikenda i članovi Planinarskih društava Elektroistre iz Pule i PD Učka iz Rijeke koji su zajedno pješačili njenim obroncima pa do Vojaka gdje vlada pravi zimski ugođaj. Mjestimično je napadalo i do pola metra snijega o čemu svjedoče njihove fotografije.

Snijeg zabijelio Vidovu goru na Braču

Vidova gora, s nadmorskom visinom od 778 metara, najviši je vrh Brača i ujedno najviši otočni gorski vrh na cijelom Jadranu

Snježna granica na vrgoračkom i imotskom području bila je oko 400 do 500 metara nadmorske visine. Kasno noćas i rano jutros snijeg je nisko padao višim predjelima Cetinske krajine i na dugopoljskom području. 

Mosor se zabijelio do 800 metara nadmorske visine, a jutros je tanak snježni pokrivač zabilježen u Dubravi. Snijeg je padao čak i u višim predjelima Klisa, gdje se temperatura zraka spustila na samo 1 Celzijev stupanj, ali se snježni pokrivač nije stvarao.

Sutra se u Istri očekuje još hladnije jutro, posebice u unutrašnjosti poluotoka i na višim nadmorskim visinama sve do -8. Nakon toga od utorka postepeno se očekuje porast temperature. (GI)