NAJNOVIJE


PRISTIGLE DVIJE MOLBE ZA RAVNATELJA PULSKOG KAZALIŠTA ZA RAZDOBLJE 2019. - 2022.

Za novog ravnatelja INK-a prijavili su se Gordana Jeromela Kaić i Jasminko Balenović


Kazališni redatelj Jasminko Balenović i postojeća ravnateljica Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula Gordana Jeromela Kaić prijavili su se na, sredinom studenog prošle godine, raspisan natječaj za novog ravnatelja INK-a za razdoblje 2019. - 2022. godine.

To nam je danas i službeno potvrdila Elda Krajcar Percan, predsjednica peteročlanog Kazališnog vijeća INK-a (članovi su Šime Vidulin, Samanta Stell, Lana Gojak i Dario Družeta), tijela zakonski zaduženog za provedbu natječaja.

Idući tjedan sastanak

Kazališno vijeće, kako nam je rekla Elda Krajcar Percan, sastat će se za osam dana, 17. siječnja, kada će otvoriti prijave navedenih kandidata te se zatim o njihovim odvojenim programima rada, zajedno sa zakonski nužnim kadrovskim i financijskim planom za provođenje tih programa, očitovati osnivaču kazališta, Gradu Puli, te mu predložiti ime novog (ili novo/starog) ravnatelja. Gordana Jeromela Kaić je u završnici svog trećeg ravnateljskog mandata; ona vodi INK od 2006. godine.

Jasminko Balenović zadnjih je nekoliko godina u INK-u režirao predstave "Furbaćona", "Lindarski kaban", "Oštarica Mirandolina", "Rinimo ga naprid" (tu osim režije potpisuje i scenografiju i kostimografiju), "Škola za žene" te nedavno "Američku patrolu u Mornaričkom parku". Osim režijom, bavi se i kazališnom organizacijom i produkcijom. (Z. ANGELESKI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA