NAJNOVIJE


U CRKVI SV. FRANJE U PULI

Koncert trija NaSaSa za sv. Ceciliju


Trio NaSaSa održat će danas u 20 sati u crkvi Sv. Franje u Puli koncert klasične glazbe u povodu dana sv. Cecilije. Nastupit će Nataša Dragun, flauta, Sandro Peročević, kontrabas i Samanta Stell, flauta. Na programu su djela Mozarta, Sorkočevića, Tartinija, Vitalija i Vivaldija.

Koncert se održava na spomendan svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, a posebno onih koji svojim glazbenim umijećem pridonose ljepoti svete mise i drugih liturgijskih slavlja. Njezino ime nađeno je u najstarijim popisima kršćanskih mučenika.

Nataša Dragun, samostalna je umjetnica i dugogodišnja članica i tajnica Puhačkog orkestra grada Pule. Nastupa i surađuje s mnogobrojnim komornim sastavima (Evergrin kvartet, Vesna Classic, Magic Flutes, Pro et Contra, trio NaSaSa). Ove je godine obilježila 20. godišnjicu koncerta Flauta, sax i prijatelji.

Sandro Peročević, radi u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Puli, kao profesor kontrabasa i komorne glazbe. Dugogodišnji je član i Predsjednik Puhačkog orkestra grada Pule. Nastupao je, kao pridruženi član Gudačkog kvarteta Sebastian i u riječkom Simfonijskom orkestru pod vodstvom A. Nanuta. Aktivan je član Evergin kvarteta i trija NaSaSa. Povremeno nastupa i kao solist.

Samanta Stell, flautistica je i učiteljica savjetnica u Umjetničkoj školi Poreč gdje predaje flautu i komornu glazbu. Dobitnica je brojnih nagrada među kojima su Godišnja nagradu (HDGPP) Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga za najboljeg glazbenog pedagoga 2013. godine i Nagrada Istriana (područje Kultura ) za 2016. Osim solistički nastupa i u raznim sastavima (Puhački orkestar grada Pule, Evergrin kvartet, trio NaSaSa, Magic Flutes, Musicitta’, MusiCity…). (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter