NAJNOVIJE


OBDUKCIJOM UTVRĐEN IDENTITET

Iz mora kod Uljanika izvučeno tijelo nestalog Puljanina

(C. B. G.)

Nakon obavljene obdukcije na patologiji pulske bolnice utvrđeno je da je iz mora kod brodogradilišta Uljanik u utorak ujutro izvučeno tijelo 44-godišnjeg Saše Špiljka - Džebe iz Pule, za kojim se tragalo od 17. siječnja.

Obdukcijom, međutim, nije utvrđen točan uzrok smrti Puljanina iako je isključeno da je nastupila nasilnim putem, odnosno da je posljedica kaznenog djela. Tijelo muškarca uočeno je da pluta u moru kod navoza broj 2 te je policija o tome obaviještena u utorak u 9.45 sati. Po nalogu državnog odvjetništva tijelo je prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice radi obdukcije, odnosno identifikacije i utvrđivanja uzroka smrti.

Nažalost, identifikacijom tijela izvučenog iz mora ostvarile su se crne slutnje o sudbini nestalog Špiljka koji je iz stana na Verudi otišao na posao u Uljanik 17. siječnja ujutro i nestao. Njegov je ulazak zabilježen na ulazu u brodogradilište, ali ne i njegov izlazak. Tražilo ga se unutar Uljanikovih zidina, po Puli i okolici. Signal njegovog mobitela lociran je unutar brodogradilišta, prijatelji su ga nazivali no, uzalud…

Policija i dalje utvrđuje okolnosti smrti Puljanina, no ništa neće u potpunosti biti jasno dok ne stignu nalazi toksikološkog vještačenja. (M. Ko.)