NAJNOVIJE


HUMANITARNA AKCIJA POLICIJSKE UPRAVE ISTARSKE

Pomorska policija pomogla sv. Nikoli pronaći put do djece


Na Riječki gat danas je u policijskom plovilu stigao djeci omiljeni svetac - sv. Nikola. Djelatnici pomorske policije djedici, koji se izgubio na moru, pomogli su da sigurno stigne do razdragane dječice i donese im poklone. Kako su svi bili dobri, nitko nije dobio šibe već "samo" darove - paketiće pune slatkiša i igračaka. Policajce i sv. Nikolu dočekali su mališani Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda te djeca iz Škole za odgoj i obrazovanje Pula, a sv. Nikoli poklone je pomogao podijeliti načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot. 

Podijeljeno 600 paketa

Naime, kako doznajemo, Policijska uprava istarska je u predblagdansko vrijeme kako bi pokazala da su policijski službenici prijatelji djece, organizirala humanitarnu akciju "Budi nekom djetetu sv. Nikola" u okviru koje su policijski službenici te državni službenici i namještenici u policijskoj upravi i svim policijskim postajama u Istri prikupljali poklone. Iako je prvotna zamisao bila da djelatnici naprave male, simbolične paketiće sa čokoladama i bombonima uskoro se ured u sjedištu policijske uprave počeo puniti velikim paketima, prepunima slatkiša i igračaka.

Osim djelatnika Policijske uprave istarske humanitarnoj akciji odazvali su se i pripadnici Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra te je u svega tjedan dana pripremljeno oko 600 paketa koji su djeci danas izmamili široke osmjehe. Sveti Nikola, kojega je za ovu priliku utjelovio pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Pula Dubravko Šlibar, dio je paketa podijelio djeci koja su ga dočekala na gatu, a potom je obišao mališane koji zbog svog zdravstvenog stanja nisu bila u mogućnosti prisustvovati dočeku. 

Pokloni i za bolesnu djecu 

U pratnji policijskih službenika posjetio je tako štićenike Dnevnog centra za rehabilitaciju na Verudi, Škole za odgoj i obrazovanje ali i Odjel pedijatrije Opće bolnice Pula kako bi bolničke dane uljepšao malim bolesnicima. Budući da neka djeca možda i nemaju nekog tko bi im u čizmicama ostavio poklone, sv. Nikola se uputio i u Dječji dom Ruže Petrović kako bi i tamo obradovao mališane i donio im brojne slatkiše i igračke.

Budući da su se ove godine djelatnici PU istarske i pripadnici BAK-a doista iskazali u prikupljanju poklona dio darova dobit će i štićenici Sigurne kuće Istra dok će preostale darove podijeliti djeci iz Centra Liče Faraguna iz Labina koji će sutra posjetiti Policijsku postaju Pula kako bi se upoznali s policijskim poslom i svojim policajcima-pomagačima.

Ravnateljice ustanova koje su danas bile na gatu zahvalile su se policajcima na javnom dočeku sv. Nikole koji je za djecu organiziran, a cijeli je susret prošao vedro, veselo i raspjevano. (B. PETROVIĆ, snimio: Saša BESTULIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter