NAJNOVIJE


OPLJAČKANA POSLOVNICA IKB-a U MOTOVUNU

Prislonio službenici pištolj uz glavu pa oteo novac iz trezora

(M. KOŠTA)

Istarska policija traga za dvojicom nepoznatih muškaraca koji su danas ujutro u Motovunu opljačkali poslovnicu Istarske kreditne banke Umag. Policiji je u 8.15 javljeno da su dva počinitelja, uz prijetnju vatrenim oružjem, u banci u Motovunu otuđili novac, nakon čega su se udaljili u nepoznatom smjeru. Zasad nitko ne otkriva koliko je novca ukradeno iz banke.

Ispred banke u Motovunu smo nakon dovršenog policijskog očevida naišli na zaštitara dok je u poslovnici bio direktor pazinske poslovnice u čijoj je ingerenciji i ova motovunska. Potonji nam nije dozvolio da snimimo unutrašnjost banke, gdje su po podu bili vidljivi tragovi obavljenog očevida.

No u Motovunu u razgovoru s mještanima doznajemo da su pljačku odradila dvojica maskiranih muškaraca koja su pobjegla na motociklu. Bilo je to oko 8.15 sati, nedugo nakon otvaranja poslovnice i nedugo nakon što je prvi klijent obavio u banci što je imao i otišao. U spomenuto vrijeme u banku je ušao muškarac s pištoljem kojeg je, unatoč činjenici da je ondje bio i zaštitar, prislonio službenici uz glavu i zahtjevao da otvori trezor i preda mu novac. Za to vrijeme kod ograde ispred banke na motociklu ga je čekao drugi muškarac s kacigom na glavi. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE