NAJNOVIJE


OVOMJESEČNI PROGRAM U PRIZEMLJU ROJCA

Kotač "vrti" filmove, muziku, fotografije…


Vodstvo pulskog kluba Kotač, otvorenog prije mjesec dana u prizemlju Rojca, objavilo je ovomjesečni program slušaonica, kino večeri, izložbi, partyja i koncerata, a sve uz pretežito slobodan ulaz.

Ovaj nekomercijalni klub - koji je Seasplash kolektiv osnovao kao nadogradnju postojećoj multimedijalne Edusplash platforme za edukaciju i razvoj prvo otvara vrata večeras od 20 sati do ponoći kada slijedi program"'Slušamo ploče". Premijerno izdanje otvaraju dva albuma, Princeov "Purple Rain" iz 1984. i debi album Beastie Boysa "Licensed to Ill" iz 1986. godine. Preslušavanje albuma bit će popraćeno stručnim i duhovitim komentarima urednika i voditelja Borisa Bjelice Bebetta, od pojedinosti o izvođačima do okolnosti u kojima su nastajali albumi.

Sutra, u petak, od 22 do 6 sata, slijedi "From Down to Tempo", program kluba Kotač posvećen elektroničkoj glazbi svih žanrova. U drugom izdanju gosti su labinski DJ i producentski duo Mo' Funk & Asta Nova te mlada Puljanka LI LA.

U subotu od 22 do 4 sata, također uz slobodan ulaz, održat će se Roll your Punk, program posvećen punk-rock glazbi i sličnim žanrovima. Prvi Roll your Punk u formi koncerta održan je 23. prosinca u sklopu 11. Seasplash platforme, gdje su nastupili Mašinko, FOB i Kani Bastardi. Ovo drugo izdanje bit će slušaonica na kojoj će se vrtjeti punk-rock vinili, a za selekciju se brinu; DJ Rotten iz Rijeke te domaćin Dale Nixon.

U petak, 26. siječnja, prvo će se u Galeriji Makina otvoriti zajednička izložba fotografija koje su nastale tijekom prvog i drugog stupnja edukacije Osnove fotografije u 2017. godini. Nakon izložbe selimo se u klub Kotač u Rojcu, gdje će za zabavu i ples biti zaduženi Marino Jurcan i Matko Banković.

Za deset dana, 27. siječnja, uz ulaz od 20 kuna, slijedi novi klupski program Culture koji će se baviti ''bass'' scenom. Za prvi Culture odabrana je etablirana ekipa PulaP Reggae Station, a pored njih s dobrim beatovima i 808 Crew te raznoliki Brada Selecta.

Dugometražni dokumentarni film "Kontakt" redatelja Mihajla Obrenova o novosadskom undergroundu bit će prikazan u Kotaču u srijedu 31. siječnja. U svom vremeplovu, Obrenov prolazi kroz razne faze postojanja ove živopisne i vrlo snažne scene, od 1989. godine do danas. Uz pomoć više od 140 sugovornika, gledatelj će se na duhovit i dinamičan način upoznati s poviješću i geografijom alternativnog glazbenog Novog Sada - njegovim ključnim ličnostima, bendovima, supkulturnim grupama, bivšim i sadašnjim klubovima, radio i TV emisijama, bitnim koncertima, festivalima, fanzinima, ekscesima i maštovitim 'uradi-sam 'tehnikama za pravljenje instrumenata koje su primjenjivali punkeri uslijed materijalne oskudice. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter