NAJNOVIJE

VIKEND U KOTAČU

Vrtimo se u KOTAČu


Večeras će se u novootvorenom klubu Kotač u prizemlju Rojca održati prvi "Open DJ desk". Riječ je o programu kojim se neafirmiranim i afirmiranim DJ-evima daje mogućnost da, neovisno o žanru, izvode vlastite setove.

Roots Reggae Night

Prvi gost DJ je Endi Gorjan iz Umaga. Strast za glazbom obuzela ga je od malih nogu, a tvrdi da je kroz godine postao svjestan da je glazba jedina stvar koja ljudima daje potpuni smisao poimanja svemira i svijeta oko nas. Početak je u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Sutra je, pak, u Kotaču, na rasporedu "Roots Reggae Night" - dva vrsna selektora, Brada i Shugaman, svoje su karijere razvijali kroz razne kolektive poput King Shango, PulaP Reggae Station, a sutra će predstaviti svevremenske roots reggae hitove za sve generacije. Početak je u 22 sata, a ulaz je slobodan. Nakon 23 sata, ulaz u klub Kotač je s bočne strane Rojca, ispod Monte Zara.

U narednom razdoblju klub Kotač najavljuje brojne događaje, koncerte i klupske večeri, između ostalog; koncerte Cojones, Chuia, zatim Closing party 11. Seasplash platforme, Goulash disco...

Službeno otvoren prije nešto više od mjesec dana (8. prosinca), Kotač je nekomercijalni klub koji je osnovao Seasplash kolektiv kao nadogradnju postojeće EduSplash platforme za edukaciju i razvoj. Klub ima više prostorija, a za događanja koristit će se i hodnik, kao i dvorište.

Polivalentnost

Kotač će težiti da kroz svoju polivalentnost postane mjesto koje će objediniti kulturne scene, nove ideje, subkulture, projekte te startanje novih, odnosno mladih platformi za razvijanje publike.

U planu kluba, pored prostora za zajedničko djelovanje, organizatori su predvidjeli i široki dijapazon različitih glazbenih te drugih umjetničkih programa i koncepata. Među njima je i Open DJ Desk koji starta upravo večeras i koji je zamišljen kao dio programa koji će se održavati dva puta tjedno. U Kotaču će, ističu, biti mjesta jednako za punkere kao i za jazzere, za ljubitelje umjetnosti i glazbe. (Z. ANGELESKI)