NAJNOVIJE


USUSRET EUROPSKOM RUKOMETNOM PRVENSTVU

Poreč: U gradu uopće nema plakata, ali ostala tek još pokoja ulaznica

Podignute su dodatne tribine kako bi se u dvoranu  moglo smjestiti 3.700 gledatelja (I. GRGAT)

Nakon 2009. godine kada je bio jedan od domaćina Svjetskog prvenstva u rukometu Poreč će idućih dana ponovno biti poprište jednog velikog sportskog natjecanja. Trinaesto Europsko prvenstvo u rukometu za muškarce održat će se od 12. do 28. siječnja u Hrvatskoj, a osim Zagreba, Varaždina i Splita, domaćin je i Grad Poreč u kojem će se utakmice prvog kruga prvenstva igrat u dvorani Žatika.

Prije devet godina Porečani su u Žatici mogli gledati reprezentacije Danske, Srbije, Norveške, Egipta, Brazila i Saudijske Arabije, a sada je ždrijeb u porečku skupinu B smjestio aktualne svjetske i europske viceprvake Francuze, ali i svjetske viceprvake
Norvešku, te Bjelorusiju i Austriju.

Veliki ekran na središnjem porečkom trgu

Prvenstvo započinje će već ovog petka: Bjelorusija i Austrija igraju u 18.15, a Francuska i Norveška u 20.30 sati, što će ujedno biti repriza finala Svjetskog prvenstva koje se 2017. godine održalo u Francuskoj. Prema informacijama koje smo dobili od organizatora porečkog dijela turnira, a isto stoji i na službenim stranicama EHF Eura 2018, karata za te prve utakmice više nema u prodaji, pa će vjerojatno mnogi domaći ljubitelji rukometa ostati kratkih rukava. Za nedjeljne tekme, kako su stvari stajale na mrežnoj stranici www.ulaznice.hr/ehf-euro-2018 u trenutku pisanja članka, preostalo je svega 12 slobodnih mjesta po cijeni od 300 kuna, a za posljednje dvoboje koji će se odigrati
u utorak - 88 mjesta po istoj cijeni.

U Poreču zasad nema plakata i obavijesti o ovome događaju, no to ne znači da ih neće biti. Na porečkom Trgu slobode, afirmiranoj ljetnoj pozornici, podiže se velika pozornica. Kako saznajemo od predsjednika Sportske zajednice Grada Poreča Alfreda Mendikovića, ondje će se urediti navijačka fan zona. Ondje će svi oni koji se iz raznoraznih razloga nisu domogli ulaznica moći uživo pratiti tijek borbi i događanja na parketu dvorane, a nakon toga dobro se i zabaviti uz poneki ugostiteljski sadržaj i svirku.

Sami sudionici Europskog prvenstva, a kada to kažemo mislimo na takmičare, odsjest će u hotelima Valamar Riviere Zagreb i Dijamant, ali i onima Molindrio Plave Lagune. Koliko se zna za njih nije predviđen nikakav poseban program, jer je za njih najvažnije da budu odmorni i spremni za sraz s protivničkom momčadi. Tijekom jučerašnjeg dana neposredno pored same porečke dvorane sve je puno ljudi i vrlo živo. Postavlja se specijalni razglas, briše i čisti, priprema sve potrebito jer vremena je malo.

U slobodnoj prodaji svega 550 ulaznica

Mnogi se pitaju zašto je ulaznica u prodaji tako malo. Kako neslužbeno saznajemo, samo Norvežani i Francuzi su za sva tri dana natjecanja već unaprijed pokupovali 2.500 karata, pa ih je prema tome od 3.700, koliko dvorana Žatika ukupno ima kapacitet, ostalo 1.200 komada. No, paralelno s ovom sportskom manifestacijom, u porečkoj dvorani Veli Jože koja se nalazi nasuprot dvorane Žatika, održavat će se rukometni seminar za trenere. Na njemu će učestvovati 200 trenera iz svih krajeva Europe, a istima se pridružiti i njih 450 ih Hrvatske. Svima njima automatizmom će biti podijeljeno 650 karata, pa kada se sve zbroji i oduzme, u slobodnoj se prodaji nalazilo svega 550 ulaznica koje su dakako razgrabljene u rekordnome roku. (Ivan GRGAT)