NAJNOVIJE


EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Poreč: Bjelorusija – Austrija 27:26


Utakmica 1. kola skupine B: Bjelorusija – Austrija 27:26 (14:12). Dvorana Žatika. Gledatelja: 3.100. Suci: Vaclav Horacek i Jiri Novotny (oba Češka).

BJELORUSIJA: Kuleš 7, Babičev, Šilović 2, Pukovski 5, Maskević, Rutenka 4, Saldatsenka, Karvatski 1, Jurinok 4, Baranau, Padšivalau, Karalek 2, Tsitou, Bokhan, Harbuz 2, Gajdučenko.

AUSTRIJA: Bauer, Hermann 2, Ziura 3, Božović 5, Frimmel 2, Ranftl, Weber 4, Zeiner 2, Schopf, Jelinek, Bilyk 8, Wagner, Pilipović, Herburger, Neuhold, Kirveliavicius.

Sedmerci: Bjelorusija 3 (2), Austrija 1 (1). Isključenja: Bjelorusija 8, Austrija 14 minuta. Crveni karton: Frimmel (60' – treće isključenje).

Otvaranja Europskog prvenstva u Poreču donio je sraz između Bjelorusije i Austrije, koji je već po okončanju ždrijeba označen kao ključni po pitanju treće reprezentacije koja će se iz Žatike preseliti u zagrebačku Arenu i tamo nastaviti natjecanje u drugom krugu. Jednostavno, Francuska i Norveška momčadi su iz neke druge priče i stoga je za ove dvije reprezentacije prva utakmica bila ključna, a u njoj su slavili Bjelorusi. Imali su Austrijanci bučnu podršku s tribina koje su njihovi vjerni navijači ofarbali crvenim nijansama, imali su i najboljeg igrača susreta, osmerostrukog strijelca Mykolu Bilyka, ali Bjelorusija se pokazala kao ipak za nijansu kvalitetnija reprezentacija i to je i potvrdila. Predvodio ju je Vladislav Kuleš koji je postigao jedan pogodak manje od Bilyka, a konačnih 27:26 ne znači i da smo gledali neizvjesnu završnicu, jer je Bjelorusija u nju ušla s tri pogotka prednosti i Austrijanci su na "minus jedan" došli u trenucima kad su isticale posljednje sekunde susreta. (I. C.)