NAJNOVIJE


PITANJE OPSTANKA ISTRE 1961 I DALJE BEZ ODGOVORA

Zatišje pred buru ili zagrobna tišina?


Dani prolaze, a ohrabrujuće novosti ne dolaze. Sudbina Istre 1961 i dalje je neriješena, a kako ni dva tjedna nakon posjete Puli, gdje su se na licu mjesta uvjerili da treba reagirati promptno, interesenti iz Rusije nisu preuzeli konce na ''Drosini'', jača bojazan da je i ta opcija sve manje izvjesna. Možda je jučerašnji ''silenzio stampa'' pulske operative znak da se više i nema što kazati, a možda je u pitanju zatišje pred buru dobrih vijesti, pa nas danas-sutra odgovori pozitivno iznenade…

Jasno je samo da, ukoliko se potonje ne dogodi do kraja tjedna, te još jedna opcija ostane nerealizirana, zaista nije realno očekivati ''spas u zadnji čas''. Naime, ako u više od tri mjeseca ''javne dražbe'' nije pronađen nijedan investitor spreman konkretizirati svoj interes, kao znanstvena fantastika zvuči rasplet u kojem će se u iduća tri tjedna do nastavka prvenstva pojaviti netko spreman sanirati ruinirani klub u tako kratkom roku.

Naravno, pritom uzroci ne leže samo financijskim dugovanjima, koja se s uplatom na račun potraživanja mogu efikasno otkloniti, koliko je problem u nestašici logistike i igrača za nastavak prvenstva. Naime, od jučer je bivši i vratar Marijan Ćorić koji je raskinuo ugovor s Puljanima, premda još nije potpisao za novi klub, a na istom je tragu i Ukrajinac Ivan Matjaž. To znači da se broj seniora koji su još uvijek ugovorno vezani za Istru 1961 smanjuje na okruglih deset, uz daljnju intenciju pada svakim idućim danom ove sportske agonije. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter