NAJNOVIJE

TRIO CHERRYBOMBZ PROSLAVIO PETI ROĐENDAN S PRIJATELJIMA KONCERTOM U ULJANIKU

Rockin' In The Free World


Pulski trio CherryBombz obilježio je sinoć u velikoj dvorani kluba Uljanik peti rođendan za što je imao mnogobrojne goste, kao što je i priličilo večeri koja je nazvana "CherryBombz & Friends".

Večer su tako otvorili mladi polaznice i polaznici Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula, njih 30-ak, koji su održali nastup koji je bio akustični i bendovski. U ovom drugom dijelu izveli su obrade Rolling Stonesa, Justina Biebera, Bon Jovija, U2, ZZ Topa...

Energična svirka

Nakon njih na binu su se popeo pulski bend Messerschmitt koji ove godine slavi 30 godina od osnivanja, no pravi rođendanski koncert pustili su za 2018. tako da su sinoć izveli tek kratki repertoar kako je i najavio osnivač i vođa benda Miro Kusačić na početku nastupa. Bilo je to kratka, ali kao uvijek energična kombinacija bluesa i rocka koja je poslužila i kao dobra najava za onaj pravi rođendanski koncert koji spremaju iduće godine.

CherryBombz za svoj su rođendanski repertoar pripremili zbilja bogatu set listu od 30-ak obrada rock i heavy metal hitova.

- Sviramo ono što volimo pa čak i ono što nikada ne sviramo, rekla je basistica i pjevačica Tea Tidić koja bend čini uz bubnjara Ranka Matoševića i gitaristu Sašu Mihaela Ristića. Svi oni imaju iskustva u raznim bendovima, a u Uljaniku su se im se pridružila legendarna imena pulske rock scene kao što su klavijaturisti Eduard Kancelar i Marijan Kopčić, bubnjar Saša Petković Sale, pjevači Darko Eror Deda, Antonio Laković Lac i Vedran Svetek Veco, gitaristi Nenad Draković Škoda i Bruno Legović te basisti Ivan Donada Ićo i Bruno Dušić. Na repertoaru su se našle pjesme Whitesnakea, Deep Purplea, Culta, Iggyja Popa, Led Zeppelina, KUD Idijota, Judas Priesta, Iron Maidena, Stevieja Wondera, Atomskog skloništa i drugih. Upravo je "Olujni mornar" Atomskog skloništa na kojoj je klavijature preksinoć svirao upravo bivši član Atomaca Eduard Kancelar podigla atmosferu te je publika uživala do kraja koncerta. Sve je završilo zajedničkom izvedbom Neil Youngove "Rockin' In The Free World", no raspoloženoj publici ni to nije bilo dovoljno pa je tražila bis i dobila dvije stvat od AC/DC i to "Highway to hell" i "You shook me all night long".

Za Ruku šapi

Koncert je bio humanitaran pa je na njemu prikupljeno četiri i pol tisuće kuna za Udrugu Ruka šapi, a ulaznice su sinoć bile dobrovoljni prilozi koje je svatko mogao dati u visini koliko je želio. Osnovne djelatnosti udruge su okupljanje ljubitelja životinja i udomitelja životinja, promocija prava životinja, zaštita i zbrinjavanje napuštenih, zlostavljanih i bolesnih životinja, poticanje pozitivnog stava o udomljavanju itd. Njihov žiro-račun kod Raiffeisen Banke je 2484008-1105307250, a za uplate iz inozemstva IBAN: HR3524840081105307250, Swift Code: RZBHHR2X. Tko želi nešto donirati, volontirati ili postati privremeni udomitelj može se javiti na broj 099/6708-275. (Mladen RADIĆ)