NAJNOVIJE

NEW YORK

Dvoje ozlijeđeno u požaru u Trumpovu tornju

(EPA)

Dvoje ljudi je ozlijeđeno, jedna osoba teško, u ranojutarnjem požaru blizu vrha Trumpova tornja u središtu Manhattana, priopćila je u ponedjeljak newyorška vatrogasna služba.

Američki predsjednik Donald Trump je u to vrijeme bio u Washingtonu.

Mada su lokalni mediji prvotno izvijestili kako nije bilo ozlijeđenih, jedna je osoba pretrpjela teške, možda i po život opasne ozljede, a druga lakše, rekla je vatrogasna služba.

Eric Trump, jedan od predsjednikovih sinova, rekao je na Twitteru da se radi o manjem požaru nastalom u električnoj razvodnoj kutiji na uređaju za hlađenje na krovu tornja na manhattanskoj Petoj aveniji iz kojega je izvirao gust dim.

"Vatrogasna služba New Yorka je bila tu za nekoliko minuta i obavila sjajan posao", rekao je mlađi Trump. "Muškarci i žene vatrogasne službe New Yorka su istinski junaci i zaslužuju našu najiskreniju zahvalnost i pohvale".

Požar je prijavljen telefonom malo nakon 7 sati ujutro na najvišem katu 68-katnice, koja je bila Trumpovo glavno mjesto stanovanja prije nego je izabran za predsjednika i inauguracije prije skoro godinu dana, rekla je vatrogasna služba. On se nakon inauguracije preselio u Bijelu kuću u Washingtonu, gdje živi sa suprugom Melanijom i sinom Baronom.

Više od 90 minuta nakon prvotne prijave 84 vatrogasca i 26 jedinica su još uvijek na mjestu događaja, prema glasnogovorniku službe vatrogascu Kenu Reillyju. (Hina)